Facebook-viesti johti yllätykseen – yksinäisyydestä kärsinyt Jere, 19, liikuttui saamastaan tuesta

Tampereella asuvan Jeren toiveena oli päästä muutamaan Ilveksen jääkiekko-otteluun.

Jere Ristamäki kirjoitti viestinsä Facebookissa olevaan avoimeen Ilves Tampere -ryhmään. Ilta-Sanomat julkaisee viestin Ristamäen suostumuksella.

20.9.2016 15:15 | Päivitetty 20.9.2016 16:26

Jääkiekkojoukkue Ilveksen intohimoinen kannattaja, 19-vuotias Jere Ristamäki kirjoitti viime perjantaina tamperelaisjoukkueen faneille tarkoitetulle Facebook-sivulle viestin. Viestissä Ristamäki kertoi rohkeasti yksinäisyydestään ja toiveestaan päästä katsomaan Ilveksen otteluita, mihin opiskelijan rahat eivät tahdo riittää.

Jeren tarinasta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

Tampereella kokiksi opiskeleva Ristamäki avautui kirjoituksessa ADHD:stään ja autismistaan, jotka ovat vaikeuttaneet ystävien löytämistä.

Viestin julkaiseminen laittoi käyntiin onnellisten sattumusten sarjan. Ensin Ristamäki sai huomata Ilveksen faniyhteisön voiman. Kirjoitus sai nopeasti lukuisia positiivisia ja tsemppaavia vastauksia.

– Mä olin todella yllättynyt, odotin kauheaa kritiikkiä, kun välillä siellä ryhmässä käydään melkoista asemasotaa. Sitten yht’äkkiä huomasinkin, että siellä on paljon hyviä ihmisiä, Ristamäki kertoi Ilta-Sanomille tiistaina.

Seuraavaksi kuvaan astui Ilves. Kun ryhmäläiset olivat jo laittamassa pystyyn keräystä, jolla Ristamäelle saataisiin kausikortti, joukkueen toimiston väki kirjoitti kommentin pitkäksi venähtäneeseen viestiketjuun.

– He olivat huomanneet mun julkaisun ja kirjoittivat, että Ilves-Hockey Oy lahjoittaa minulle kausikortin. Ensin osa faneista oli maksamassa sitä omistaan! Mä olin ihan että mitä?! Oli kyllä roska molemmissa silmissä, Ristamäki hämmästelee.

Ikaalisista kotoisin oleva Ristamäki on ollut Ilveksen fani viidenneltä luokalta lähtien.

– Ilves on samanlainen taistelija kuin minä. Vaikka se ei pärjää kauhean hyvin, se ei ikinä luovuta!

Ristamäki kertoo tulleensa ala- ja yläasteella koulukiusatuksi. ”Tönimistä, hakkaamista, potkimista”, hän kuvailee kokemaansa. Ristamäki haluaakin tarinallaan kannustaa kaikkia muitakin nuoria, jotka ovat yksinäisiä tai erilaisia.

– Ei ollut niin kauhean hankalaa avautua, kun on pitkään ollut koulukiusattuna ja sitten kun on nuo sairaudet. Mä kirjoitin viestin sillä periaatteella, että muutkin nuoret, joilla on tällaisia ongelmia, pystyisivät avautumaan paremmin, Ristamäki sanoo.

Ammattikouluun siirryttyään koulukiusaus loppui. Ammattikoulun jälkeen Ristamäki aikoo vielä hankkia restonomin paperit ammattikorkeakoulusta, kunhan on ensin kerännyt työkokemusta parin vuoden ajan.

Tulevaisuuden lisäksi Ristamäen viikonloppusuunnitelmat ovat valmiina. Ilves pelaa seuraavan kotiottelunsa lauantaina KalPaa vastaan ja Ristamäki aikoo tuolloin olla uudella vakiopaikallaan.

– Kortin pitäisi tulla tällä viikolla. Lauantaisessa pelissä siis todennäköisesti ollaan, Ristamäki iloitsee.

Otsikkoa muutettu klo 16.26.

Kuva Ilveksen fanikatsomosta viime kaudelta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?