SM-liiga

Suomalaispelaaja sinetöi virheellään legendaarisen ruotsalaisseuran putoamisen – ”Se pyöri mielessä paljon”

Julkaistu:

SM-liiga
Otso Rantakari kohtasi viime keväänä kiekkoilijan pahimman painajaisen.
165 päivää.

Niin kauan on kulunut aikaa Otso Rantakarin kiekkouran julmimmasta paikasta.

Nuori suomalaispuolustaja pelasi viime keväänä Ruotsin liigan karsintoja legendaarisen Modon riveissä. Ja sen hän haluaisi unohtaa.

Leksandia vastaan pelattu sarja eteni aina seitsemänteen otteluun ja lopulta sekin ottelu päätyi jatkoajalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ensimmäisen jatkoerän loppupuolella Rantakari menettää kiekon omalla siniviivalla. Leksandin Brock Montpetit ryntää läpiajoon, veivaa kiekon maaliin ja lähettää Modon sarjaporrasta alemmaksi.Jos Twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen tästä.

TV-kuvissa näkyi itkevä Rantakari.

– Ei se yöunia vienyt, mutta jos ihan rehellinen olen, niin alussa pyöri mielessä paljon, Rantakari kertoo nyt.

Nykyaikana lähes joukkue kuin joukkue tarjoaa pelaajiensa avuksi henkistä valmentajaa, mutta Rantakari ei ole kokenut tarvitsevansa sellaista apua.

– Olen miettinyt asiaa paljon. Jos tuollainen alkaa vaikuttaa ja alkaa pelätä kiekonmenetyksiä, niin ei kannata tulla edes hallille, nuori puolustaja paaluttaa.

– Tämä on lätkää. Lätkässä sattuu ja tapahtuu. Se oli ikävä juttu, eikä sitä toivoisi kenellekään, mutta niitä sattuu aina jollekulle. Niistä joko oppii tai niitä jää märehtimään. Itse ajattelin oppia ja mennä eteenpäin.

”Laadukkaammin kuin Ruotsissa”

Enää Rantakari ei ole Ruotsissa, vaan Tampereella.

Pääkaupunkiseudun junioriseuroja kiertänyt Rantakari, 22, nousi SM-liigaan Bluesissa kaudella 2014–2015 ja oli viime kauden alkupuolella SM-liigan parhaita puolustajia.

Kun Blues ajautui kuolemankierteeseen, palkanmaksu alkoi tökkiä ja tähtipelaajat häipyivät, myös Rantakari pakkasi tavaransa ja siirtyi Ruotsiin. Hän teki kuitenkin jo hyvissä ajoin viime kauden aikana sopimuksen Tapparan kanssa.

Nyt hän on osa hallitsevan Suomen mestarin joukkuetta. Ja kiekollisesti taitavalta puolustajalta odotetaan paljon tehoja.

– Koen, että olen Tapparassa tärkeä palanen. Tehtäväni on tuoda omia vahvuuksiani, olla tärkeä osa ylivoimaa, hän luettelee.


Espoossa Rantakari oli keskellä taloudellisia vaikeuksia, jotka hänen lähtönsä jälkeen päättyivät Bluesin konkurssiin.

Ruotsissa hän oli osa joukkuetta, joka pelasi koko ajan putoamispelko niskassa.

Tampereella Tappara on taloudellisesti vakaa ja urheilullisesti SM-liigan huipulla. Tilanne on nuorelle puolustajalle paljon helpompi.

– Palkanmaksun pitäisi tietysti olla itsestäänselvyys, mutta onhan se kiva kun ei tarvitse miettiä muuta kuin lätkää.

Kirvesrintojen tekeminen on lyhyessä ajassa vakuuttanut Rantakarin.

– Täällä tehdään Suomen mittapuulla laadukkaasti töitä ja laadukkaammin kuin Ruotsissa. Ihan selvästi.

Miten se ilmenee?

– Siinä miten pelaajista pidetään huolta. Täällä mietitään mitä eri pelaaja tekee ja mitä tarvitsee. Tulee itselle luottavainen fiilis, kun pelaajista huolehditaan myös yksilöinä.

Iso vastuu

Tappara päästi viime keväänä. Kolme edellistä kautta oli päättynyt finaalitappioon, kaksi niistä vielä vasta seitsemännessä pelissä.

Viime kevät päättyi kultajuhliin, kun kirvesrinnat kukistivat HIFK:n finaalisarjassa ja ottivat mestaruuden ratkaisseen voiton vielä Hakametsässä, kotiyleisön silmien alla.

Menestyksellä oli kuitenkin hintansa. Laukkunsa pakkasi niin runkosarjassa parhaaksi valittu ja pistepörssin voittanut Kristian Kuusela kuin pudotuspeleissä maaleja mättänyt huippulupaus Patrik Laine.

Heidän jäljiltään hyökkäykseen jäi valtava taitoaukko, jota ei paikattu ulkoapäin lainkaan.

Päinvastoin. Tapparan kärkihankinnat tehtiin puolustukseen, kun Rantakarin lisäksi kirvesrintoihin liittyi JYPissä loistanut Valtteri Kemiläinen.

Kahden nuoren ja kiekollisen puolustajan hankinnan ansiosta Tapparan puolustus on liigan eliittiä. Ja se voi hyvinkin joutua vetämään kaukalossa perässään aavistuksen tasapaksua hyökkäystä.

– Ei täällä kukaan ketään hinaa. Joukkue on täynnä hyviä jätkiä. Täällä vedetään joukkuetta yhdessä eteenpäin, Rantakari toteaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt