Kansanedustaja jätti luottamustehtävän SM-liigaseurassa Nuorisosäätiö -kohun takia - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Kansanedustaja jätti luottamustehtävän SM-liigaseurassa Nuorisosäätiö -kohun takia

Ville Skinnarin lähtö Pelicansin hallituksesta liittyy Ilta-Sanomien tietojen mukaan Nuorisosäätiön epäselvyyksiin.

Ville Skinnari arkistokuvassa.

1.9.2016 19:07

Suomea vuodesta 2008 lähtien vavisuttaneen vaalirahakohun viimeiset laineet osuvat nyt jääkiekon SM-liigaan.

Yle selvitti hiljattain vaalirahakohun keskipisteessä olleen Nuorisosäätiön nykyjohdon tekemisiä ja yhteyksiä muun muassa Salpausselän Rakentajat Oy -yritykseen, joka on osa SSR Groupia.

Yhtiö on rakentanut Ylen selvityksen mukaan Nuorisosäätiölle lukuisia kiinteistöjä Lahteen ja säätiön taustalla olevilla Aki Haarolla ja Perttu Nousiaisella on erilaisten yhdistysten kautta yhteys Salpausselän Rakentajilta asuntoja ostaneeseen AT-Asunnot Oy:öön.

Nuorisosäätiön puheenjohtaja Perttu Nousiainen valittiin viime keväänä SM-liigaseura Pelicansin taustayhtiön Lahden Pelicans Oy:n hallitukseen yhdessä SDP:n kansanedustajan Ville Skinnarin kanssa. Lahden Reippaassa aikanaan SM-liigaa pelannut Skinnari valittiin myös hallituksen puheenjohtajaksi.

Kiekkopiireissä on keväästä lähtien epäilty Salpausselän Rakentajien taustahahmon Mika Wileniuksen olevan yksi Pelicansin pääomistajan Pasi Nurmisen näkymättömistä rahoittajista.

Wilenius itse kiisti kesäkuussa Etelä-Suomen Sanomien haastattelussa nämä tiedot ja kertoi yhtiönsä olleen viime kaudella ainoastaan Pelicansin sponsori 55 000 euron sijoituksella.

Keskiviikkona pidetyssä sääntömääräisessä yhtiökokouksessa Skinnari kuitenkin jätti paikkansa Pelicansin hallituksessa. Hänen lisäkseen hallituksesta lähti Anvian talousjohtaja Arto Kukkonen sekä Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Jari Parkkonen.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Salpausselän Rakentajien ja Nuorisosäätiön nousu julkisuuteen Ylen paljastusten jälkeen pelästytti Skinnarin. Hänen lähtönsä Pelicansin hallituksen puheenjohtajan paikalta liittyy ainakin osittain siihen, ettei ensimmäisen kauden kansanedustaja halua nimeään liitettävän Nuorisosäätiöön.

– Olen periaatteessa sanonut kaiken mitä on sanottavana Pelicansin tiedotteessa, Kiinasta tavoitettu Skinnari kommentoi IS:lle.

– Sanon vain sen, että kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Tiedotteessa Skinnari vetoaa kansanedustajatyön kiireisiinsä. Hän istuu Eduskunnassa sekä talous- että perustuslakivaliokunnassa.

Kahdella jakkaralla samaan aikaan

Skinnaria on julkisuudessa kritisoitu myös siitä, että hän istui samanaikaisesti Pelicansin hallituksen puheenjohtajana ja Lahti Energian hallituksen varapuheenjohtajana. Jälkimmäinen on Pelicansin pääyhteistyökumppaneita.

– Selvitin asian ennen kuin lähdin Pelicansiin ja siinä ei ollut mitään ristiriitaa. Mutta ymmärrän silti, että asiasta nousi kohu. Juridiikka on juridiikkaa ja politiikka on politiikkaa, Skinnari toteaa.

– Vaikka sanoin, että kaikki vaikuttaa kaikkeen, niin Lahti Energialla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että jäin pois Pelicansista.

Skinnari valittiin Pelicansin hallitukseen toukokuun lopulla ja ehti istua kiekkoseuran johdossa vain kolme kuukautta. Sinä aikana Pelicans erotti muun muassa pitkäaikaisen toimitusjohtajansa Ilkka Kaarnan.

– Ei ollut tarkoitus olla näin lyhyen aikaa, hän myöntää.

– Ehdimme tehdä paljon. Valitsimme uuden toimitusjohtajan, uuden johtoryhmän, Janne Laukkanen palasi Lahteen pelaajakoordinaattorina ja saimme liikkeelle myös Pelicans Juniorit -organisaation, joka yhdistää koko alueen junioriseurat. En ole jättämässä lahtelaista jääkiekkoa, olen edelleen mukana rakentamassa uutta junioriorganisaatiota.

Uusina jäseninä Pelicansin hallitukseen valittiin yrittäjä Juha Ruoti ja pitkän linjan kiekkovaikuttaja ja entinen maajoukkuevalmentaja Pentti Matikainen. Matikainen nimitettiin myös yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?