Jättipommi! Ilves uhataan pudottaa SM-liigasta

Julkaistu:

sm-liiga
Ilves ei saanut liigalisenssiä.
Jääkiekon lisenssitoimikunta päätti SM-liigan, Mestiksen ja Suomi-sarjan ensi kauden lisensseistä 15. toukokuuta. Alempien sarjojen kohdalla kaikki päätökset menivät odotusten mukaisesti, ja lisenssin saaneista seuroista on myös jo kerrottu julkisuudessa. Sen sijaan SM-liigan kulisseista kantautuu todellinen jättipommi.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan lisenssitoimikunta myönsi liigalisenssin 14 seuralle, mutta ei Tampereen Ilvekselle. Suomen perinteikkäimmän kiekkoseuran liigapaikka on nyt uhattuna, koska se ei täyttänyt lisenssin saamiseksi edellytettyjä talouskriteerejä, ei ainakaan kaikkia niistä.

Lisenssitoimikunnan puheenjohtaja Tommi Virkkunen vahvistaa tiedon.

– Ilveksen kohdalla prosessi on tällä hetkellä kesken. Emme myöntäneet Ilvekselle määräaikaan mennessä lisenssiä, vaan pyysimme seuralta lisäselvityksiä, kommentoi Virkkunen, joka toimii myös Oulun Kärppien puheenjohtajana.

Mitä se tarkoittaa käytännössä?

– Ilveksellä on nyt toukokuun loppuun asti aikaa täydentää lisenssihakemustaan, eli osoittaa olevansa liigakelpoinen myös jatkossa, Virkkunen kertoi.

SM-liigan puheenjohtajan Vesa Puttosen mukaan alustava sarjaohjelma on juuri valmistunut ja se on tehty 15 joukkueen mukaan.

– Toivottavasti pystymme pysymään siinä, eikä sarjaohjelmaa tarvitse tehdä 14 seuralle. Aikaa on toukokuun loppuun, Puttonen sanoi.

SM-liigaseurojen taloushuolet ovat olleet näkyvästi tapetilla kuluneen vuoden aikana. Eikä vähiten huhtikuussa konkurssiin menneen Espoon Bluesin takia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt