Saravon Pekasta tuli kevään kiekkohitti – näin kulttikappale syntyi - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Saravon Pekasta tuli kevään kiekkohitti – näin kulttikappale syntyi

Mansesteri-yhtye kertoo taustat Saravon Pekka -kappaleesta.

Mansesteri-yhtyeen kolmikko Markus Savolainen, Jesse Lehtinen ja Kalle Nummi on trio Saravon Pekan taustalla.

28.4.2016 10:54

Jokaisella tamperelaisella – oli sitten Ilveksen tai Tapparan kannattaja – on viime päivinä soinut päässään Mansesteri-raptrion tekemä Saravon Pekka -laulu.

Tai ainakin sen kertosäkeistö. Saravon Pekka, Pekka, Pekka, Pekka, Pekka, Pekka...

– Voitaisko laulaa jotain muuta välillä? Me on laulettu tätä nyt neljä tuntia putkeen, Tappara-paitainen herrasmies tiedusteli taksijonossa mestaruusottelun jälkeisenä aamuyönä.

Saravon Pekka ilmestyi YouTubeen samana päivänä, kun Tappara kohtasi SM-liigan välieräsarjan seitsemännessä ottelussa Oulussa Kärpät.

Kirvesrinnat voittivat pelin ja joukkue soitti laulua pukukopissaan niin kovaa, että muun muassa Ilta-Sanomat noteerasi kappaleen sivuillaan.

Sen jälkeen biisi lähti elämään omaa elämäänsä. Syntyi ilmiö, jota edesauttoi Tapparan menestyminen. Nyt kappaletta on soitettu YouTubessa 330 000 kertaa ja Spotifyssäkin yli satatuhatta kertaa.

– Me ajattelimme, että kappale alkaisi levitä tapparalaisten piirissä, mutta emme olisi ikinä uskoneet, että se leviää näin laajalle, Mansesterin keulahahmo Markus Savolainen, taiteilijanimeltään MC Mane, kertoo.

Ylistyslaulu Saravolle syntyi pikavauhtia ja etuajassa. Mansesteri on aiemmin tehnyt yhteistyötä Tapparan fanien kanssa, ja yhtyeen Tampere-biisiä on soitettu Tapparan pukukopissa voittopelien jälkeen.

Saravo-laulun kertosäkeistö on lainattu Tsunami-nimisestä teknojumputuksesta, jota on soitettu Tapparan peleissä pitkin kautta. Osa Tapparan fanikatsomosta on jo aiemmin laulanut renkutuksen päälle Saravon nimeä, mistä syntyi idea pyytää Mansesteria tekemään kokonainen laulu Saravosta.

– Asiasta tuli puhetta muutama viikko sitten. Tarkoitus oli tehdä se ensi kaudeksi, mutta se syntyikin näin nopeaan tahtiin. Riimit syntyivät äkkiä ja saimme nopeasti levytettyä sen, Savolainen kertoo.

– Kävimme nauhoittamassa kertosäkeistön yhdessä Tapparan fanikatsomon kanssa.

Jo lähes ikitapparan leiman saanut Saravo ei ole mikään tähtipuolustaja eikä viihdy otsikoissa. Vaikka laulu sisältää huumoria, se on tekijöidensä mielestä ehdottomasti kunnianosoitus veteraanipuolustajalle.

– Olemme tavanneet hänet muutaman kerran. Erittäin mukava ja hieno ihminen, Savolainen kuvailee Saravoa.

Mansesteri oli esiintymässä Tapparan virallisissa mestaruusjuhlissa heti mestaruuden ratkettua ja on lavalla myös tänään Keskustorin kansanjuhlassa.

Tamperelaistrio ei ole ensimmäinen Tapparasta laulun tehnyt yhtye.

Nuoret räppärit liittyvät kovaan kaartiin, kun muistetaan että Juha ”Junnu” Vainio kynäili aikanaan klassisen Tappara on terästä -kappaleen ja Juice Leskinen teki sanat Popedan esittämään käännösbiisiin Mää ja Tapparan mies.

– Kovaan kaartiin olemme päässeet. Etenkin Popeda on meille iso juttu, heidän kitaristinsa Costello Hautamäki on käynyt soittamassa meidän levyllämme, Savolainen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?