SM-liiga

IS seurasi: SM-liigan toisesta finaalista tuli huikea trilleri – Tappara tasoitti ottelusarjan

Julkaistu: , Päivitetty:

sm-liigan finaalit
SM-liigan toinen finaaliottelu pelatttin lauantaina Tampereella.
HIFK vei finaaliavauksen perjantaina kotihallissaan näytöstyyliin. Helsinkiläiset tyrmäsivät Tapparan maalein 4-0. Nyt kirvespaidat yrittävät tasoittaa sarjan kotihallissaan Hakametsässä.

IS seuraa kello 17 alkavaa ottelua paikan päällä. Ottelun avaintapahtumat päivitetään tähän artikkeliin pelin edetessä tekstin, kuvien ja videoiden muodossa.

Joukkueet ovat tehneet kokoonpanoihinsa muutoksia. HIFK:n riveihin palaa loukkaantumisesta toipunut puolustaja Daniel Grillfors. Tapparalta sivussa on puolustaja Alexander Bonsaksen.

Ottelun päätuomareina toimivat tänään Stefan Fonselius ja Teemu Salminen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1. ERÄ

Tappara aloitti ottelun aivan toisenlaisella ilmeellä kuin eilen. Patrik Laineelta nähtiin jo pelin avausminuuteilla kova taklaus. Kotijoukkue tuli kamppailuun todella fyysisesti.


HIFK sai kuitenkin kiekon ensimmäisenä maaliin, kun erää oli pelattu hieman alle kolme minuuttia, mutta osumaa ei hyväksytty. Tuomaristo katsoi Joonas Raskin häirinneen tilanteessa Tapparan maalivahtia Tomi Karhusta. Rask pääsi läpiajoon ja Pekka Saravo tönäisi HIFK:n hyökkääjän kumoon. Rask liukui Karhusen päälle samaan aikaan kun kiekko lipui maaliin. HIFK:n pelaajat protestoivat tuomarien ratkaisua, mutta turhaan.


Ottelun ensimmäiset jäähyt nähtiin, kun avauserää oli jäljellä 8.50. Tapparan Veli-Matti Savinainen ja HIFK Matt Generous ottivat yhteen vihellyksen jälkeen. Tuomarit antoivat molemmille 2+2 minuutin rangaistukset väkivaltaisuudesta.


HIFK:n puolustaja Tommi Taimi poistui pukukoppiin kesken erän joukkueen lääkärin kanssa.

HIFK pääsi ylivoimalle erän lopulla, kun jäähylle lähti jälleen Savinainen, tällä kertaa korkeasta mailasta. Vieraiden pakkopeli toimi hyvin ja paras paikka tuli Arttu Luttiselle, mutta kiekkoa HIFK ei Karhusen vartioimaan maaliin saanut. Avauserä päättyi lukemiin 0-0.

Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä: Tapparan Tomi Karhunen 17, HIFK:n Ville Husso 4.

2. ERÄ

Tapparalle avautui paikka avausmaalin tekemiseen toisen erän kolmannella minuutilla. Stephen Dixon ajautui kuitenkin liian pieneen kulmaan ja ampui kiekon maalin tolppaan.

Avauserän kesken jättänyt HIFK:n puolustaja Tommi Taimi pystyi jatkamaan pelaamista.

Kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa, kun Micke Åsten sai rangaistuksen korkeasta mailasta. Åsten huitaisi vihellyksen jälkeen mailallaan Tapparan Henrik Haapalaa naamaan.


Tappara loi ylivoiman lopulla hyvän maalipaikan, mutta Ville Husso ehti Veli-Matti Savinaisen laukauksen eteen.

Tamperelaisten ihmepoika Patrik Laine kilautti vähän ennen erän puoliväliä tolppaan. Tilanteesta tuomittiin rangaistus HIFK:n Yohann Auvitulle, joka roikkui kiinni Laineessa.

Tappara käytti ylivoimansa hyväkseen ja iski ottelun avausmaalin. Kultakypärä Kristian Kuusela huudatti loppuunmyytyä Hakametsää. HIFK:n huippuvireessä olevan Ville Husson komea nollaputki katkesi. Ennen Kuuselan osumaa Husso oli pitänyt maalinsa puhtaana pudotuspeleissä yhtäjaksoisesti peräti 152 minuutin ja 11 sekunnin ajan.


Kun toista erää oli jäljellä hieman alle neljä minuuttia, lähti jäähyaitioon Patrik Laine. Laine löi kiekon suoraan laidan yli ja sai kaksiminuuttisen pelin viivyttämisestä.

HIFK pyöritti jälleen ylivoimaa näyttävästi, mutta maalia vieraat eivät saaneet aikaan.


Tappara hallitsi toista erää selvästi ja johtaa ottelua toisen erän jälkeen maalein 1-0.

3. ERÄ

Kolmannassa erässä Tappara pääsi ylivoimalle ottelun kuudennella minuutilla, kun jäähyaitioon komennettiin Micke Åsten. Rangaistus oli Åstenin toinen tässä pelissä.

Kotijoukkueen pakkopeli toimi erinomaisesti ja Patrik Laine laukoi kiekon tolppaan. Tämän lähemmäs Husson maalia tamperelaiset eivät kuitenkaan ylivoimalla päässeet.

HIFK selvitti alivoiman ja tasoitti kamppailun heti Åstenin jäähyn päättymisen jälkeen.


Daniel Grillfors ampui kiekon kohti Tomi Karhusen maalia ja Tomas Zaborsky löi irtokiekon sisään, kun kolmannesta erästä oli pelattu lähes puolet.

Tappara ei tasoituksesta lannistunut. Kirvesrintojen taistelu palkittiin ajassa 54.24, kun kiekko lipui hitaasti, mutta varmasti HIFK:n verkkoon. Juhani Jasu laukoi kiekon Husson suojuksien kautta verkkoon.

Loistava esityön maaliin tekivät Patrik Laine ja Jukka Peltola. Laine kaivoi kiekon taidokkaasti kulmasta Peltolalle, joka jatkoi kiekon Jasulle.


HIFK haki kavennusta ilman maalivahtia ottelun lopulla, mutta helsinkiläiset eivät onnistuneet tasoituksessa.

Tappara tasoitti voitolla finaalisarjan 1-1:een

Tulospalvelu: Liiga 16.04.2016

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt