SM-liigalle miljoonatappiot – seurat joutuvat maksumiehiksi

SM-liigan puheenjohtaja Vesa Puttonen vahvistaa miljoonatappiot.

Vesa Puttonen on SM-liigan hallituksen puheenjohtaja.

30.3.2016 10:49

Jääkiekon SM-liiga Oy, liigaseurojen omistama kattojärjestö, on kulkenut taloudellisesti voitosta voittoon läpi kuluvan vuosikymmenen. Nyt jo kuitenkin yleisesti tiedetään, että suunta on kääntymässä.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan SM-liigan tilikauden 2015–2016 tappio voi olla pahimmillaan jopa kaksi miljoonaa euroa. Viimeksi liiga teki tappiota tilikaudella 2008–2009, noin 99 000 euroa.

– Tappiota tulee. En osaa sanoa tarkasti, mutta tappio voi olla jotain yhden ja kahden miljoonan euron väliltä, SM-liigan puheenjohtaja Vesa Puttonen vahvistaa.

 Tappio voi olla jotain yhden ja kahden miljoonan euron väliltä.

Tavallisesti SM-liigan tilikauden voitto on ollut vähintään joitakin kymmeniätuhansia euroja. Tulossa olevan historiallisen suuren tappion taustalla ovat muun muassa ylisuuret markkinointikulut sekä yleinen ylivarojen eläminen.

Nyt oleellinen kysymys on, miten liiga aikoo paikata tappionsa. Käytännössä varmaa on se, että seurat joutuvat joka tapauksessa maksumiehiksi.

IS:n tietojen mukaan seuroille vuosittain jaettavan tv-korvauksen määrä todennäköisesti pienenee ensi kaudella. Liigaseuroille on viime vuosina annettu noin 900 000 euroa yhtä kautta varten, mutta ensi kaudella summa saattaa enää olla 700 000–800 000 euroa.

– Yksi vaihtoehto tappioiden paikkaamiseksi on se, että SM-liigan tv-sopimuksesta saamaa rahaa ei enää jaeta samassa määrin seuroille kuin esimerkiksi tällä kaudella. Mitään päätöksiä ei kuitenkaan ole tehty, Puttonen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?