SM-liiga

SM-liigaseuran fanien lakana herätti someraivon – kyseessä olikin väärinkäsitys

Julkaistu:

sm-liiga
Kärppien kannattajien lakanasta nousi tiistaina kohu.
Turun Palloseuran kannattajat julkaisivat tänään Twitterissä kuvan Oulun Kärppien fanien lakanasta, joka oli viime lauantaina esillä Turkuhallin katsomossa.

Lakanaan on piirretty sukelluskielto. Turkulaiset fanit raivostuivat, sillä he tulkitsivat lakanan viittaavan TPS:n entiseen pelaajaan Simo Rouvaliin. Rouvali halvaantui vuonna 1999 maauimalassa, kun hän löi sukeltaessaan päänsä altaan pohjaan.Sosiaalisessa mediassa asiasta nousi välittömästi kohu.

Lakanalla ei kuitenkaan viitattu Rouvaliin. Kärppien Etelä-Suomessa toimivan kannatusyhdityksen katsomokulttuurivastaava Otto Viinikanoja kertoi Ilta-Sanomille, että lakana on tehty alunperin Lahden Pelicansia edustaneelle Justin Hodgmanille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Teimme sen vuonna 2012, kun Kärpät oli pelannut Pelsua vastaan pudotuspeleissä ja Hodgman törmäsi Miikka Salomäen kanssa. Hodgman jäi jäähän makaamaan ja Salomäki sai viiden ottelun pelikiellon. Seuraavassa ottelussa Hodgman kuitenkin jo pelasi. Ja tähän reagoimme tekemällä lakanan, jossa kiellettiin vastustajien sukeltelu, Viinikanoja kertoi.

Kärppien etäkannattajat ovat siitä asti kantaneet lakanaa mukana peleissään. He laittavat sen esille aina, kun kokevat vastustajan sortuneen jäähyjen kalasteluun.

Viinikanoja halusi painottaa, ettei lakanalla ollut mitään tekemistä Simo Rouvalin kanssa.

– Se ei liittynyt häneen mitenkään. Olen itse 19–vuotias, enkä ollut tuosta tapauksesta edes aiemmin kuullut. Olen pahoillani, jos joku pahoitti siitä mielensä. Ja nyt kun tiedän tämän, niin voin luvata, että emme sitä enää laita Turussa esille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt