Pelataanko Espoossa ensi kaudella SM-liigaa? ”Alamme suunnitella 15 joukkueen sarjaa”

Julkaistu:

SM-liiga
Bluesin ajautuminen konkurssiin tuli yllätyksenä SM-liigan puheenjohtajalle.
SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Vesa Puttonen kuuli Ilta-Sanomilta Bluesin ajautumisesta konkurssiin.

– Tähän asti meidän lähtökohtamme on ollut, että he saavat asiansa selvitettyä, Puttonen sanoo.

– He ovat viime hetkiin asti yrittäneet saada asioita kuntoon. Nyt tilannetta mietitään uudelta pohjalta.

Puttosen mukaan SM-liiga ei voi odottaa pitkään Bluesin tilanteen selkiytymistä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Espoossa ei pelata ensi kaudella SM-liigaa.

– Me olemme suunnitelleet otteluohjelmaa 16 joukkueelle. Nyt alamme suunnitella 15 joukkueen sarjaa ja sen otteluohjelmaa. Sen kanssa tulee kiire, Puttonen toteaa.

– Konkurssipesälle asetetaan hoitaja ja hän alkaa järjestellä asioita, mutta me emme voi odotella kovin pitkään. Aikataulusyistä meidän pitää edetä ripeästi.

Bluesin liigaosake on nyt konkurssiin menneen Jääkiekko Espoo Oy:n hallussa. Se palautuu SM-liigalle, josta potentiaaliset uudet yrittäjät voivat ostaa sen itselleen.

Jos joku uusi taho haluaa pyörittää SM-liigaseuraa Espoossa, se joutuu ottamaan Jääkiekko Espoo Oy:n vanhat velat vastuulleen sen lisäksi, että ostaa liigaosakkeen itselleen.

Bluesin potentiaalisena ostajaehdokkaana esiintynyt liikemies Jussi Salonoja on laskenut konkurssipesällä olevan velkaa jopa kolme miljoonaa euroa.

– En halua mennä asioiden edelle ja spekuloida liikaa, mutta lähtökohta urheilussa on, että uuden toimijan pitää vastata vanhoista veloista. Ei voi mennä niin, että yhtiö ajetaan konkurssiin ja sen jälkeen aloitetaan vain puhtaalta pöydältä, Puttonen sanoo.

Puttosen mukaan SM-liigalla ei ole suoranaista toimintamallia vastaavien tapauksien varalle.

– Osake palautuu konkurssitilanteissa liigalle. Nyt meidän pitää alkaa pohtia käytäntöjä. Tämä on SM-liigan yhtiökokouksen asia ja meidän pitää neuvotella yhdessä myös Jääkiekkoliiton kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt