Kasper Björkqvist loukkaantui, kausi ohi: vamma vaatii leikkaushoitoa – maailmanmestari putoaa pois A-nuorten SM-liigan herkkupalasta - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Yksi maailmanmestari putoaa pois A-nuorten SM-liigan herkkupalasta

Pikkuleijonissa MM-kultaa voittaneen Kasper Björkqvistin kausi on ohi.

Kasper Björkqvistin kausi päättyi loukkaantumiseen.­

18.3.2016 18:52

Bluesin A-nuoret löivät torstaina Pelicansin kotikaukalossaan 8–1 ja etenivät puolivälieriin, joissa Blues kohtaa Ässät.

Tarjolla on melkoista herkkua, sillä mukana on seurojen edustusjoukkueiden parhaat pistemiehet Jarno Kärki ja Antti Suomela. Mukana ovat myös muun muassa nuorten maailmanmestarit Ässistä Mikko Vainonen ja Aleksi Saarela, porilaisten parhaimpiin pistemiehiin lukeutunut Niko Ojamäki ja Bluesin kärkipelaajiin kauden lopussa kuuluneet Iikka Kangasniemi ja Victor Westermarck.

Kolmatta maailmanmestaria ei valitettavasti nähdä jäällä, sillä teippauksilla pelannut Kasper Björkqvist otti torstaina osumaa taklaustilanteessa. Magneettikuvaukset paljastivat, että Björkqvistin vamma vaatii leikkaushoitoa.

– Se harmittaa eniten, etten pääse Ässiä vastaan pelaamaan. Kuinka usein A-nuorten SM-liigan pudotuspeleissä on vastakkain liigajoukkueiden kultakypärät ja kolme maailmanmestaria? Olisi ollut tosi kivaa pelata, Björkqvist harmittelee.

– Nämä ovat asioita, joille ei itse kuitenkaan voi mitään, positiivisesta elämänasenteestaan tunnettu hyökkääjä sanoo.

Perjantai-illaksi raveja seuraamaan matkalla ollut Björkqvist pysyy joukkueen mukana ja lähtee lauantaina Porin Isomäkeen seuraamaan ottelua, johon on odotettavissa tuhansia katsojia. Björkqvist elää ja hengittää joukkueensa kanssa kauden loppuun.

– Turha tässä vaiheessa tietysti spekuloida sen enempää, mutta olen mielestäni ollut niin iso osa joukkuetta, että mahdollinen mitali tuntuisi tosi hyvältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?