SM-liiga

Työmiehen palkinto – KalPalle avausvoitto Lauritzenin maalilla

Julkaistu:

SM-liiga
KalPa oli viilettää helppoon avausvoittoon pudotuspelien ensimmäisen kierroksella, mutta sitkeästi taistellut Pelicans tasoitti ottelun vain 26 sekuntia ennen päätössummeria.
Erittäin vahvan ottelun pelannut Sebastian Lauritzen yllätti jatkoerässä Pelicans-vahti Janne Juvosen ja loukkaantumisista kärsinyt ruotsalainen sai sovitella päälleen sankarin viittaa.

Kovasti töitä tehneelle hyökkääjälle maali oli ansaittu, sillä Lauritzen oli kiekollisena jatkuva uhka Pelicansin puolustusalueella.

– Ehdottomasti. Hän sai vielä ottelun lopussa kovan tällin. Sebastian ei pystynyt pelaamaan viimeisillä vaihtokierroksilla ollenkaan, mutta toipui jatkoerään mennessä pelikuntoon ja ratkaisi voiton, KalPan päävalmentaja Pekka Virta kiitteli.

Lauritzen sivalsi maalinsa nopeasta hyökkäyksestä. Rannelaukaus ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta löysä veto lurahti alanurkkaan ohi Juvosen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niiralan montussa on välillä kyseenalaistettu, onko Lauritzen ulkomaalaisvahvistuksen kriteerien arvoinen? Päävalmentaja Virta on eri mieltä. Ruotsin A-maajoukkueessakin esiintynyt laitahyökkääjä on parantanut otteitaan kevättä kohti.

– Varsinkin edellisissä muutamissa otteluissa hän on nostanut tasoa kovasti. Ei hän mikään raketti ole, mutta kiekon suojaaminen ja pelin rakentaminen ovat vahvuuksia. Hän uskaltaa harhauttaa ja voittaa paljon kaksinkamppailuita, Virta painotti.

– En ole vieläkään kovin tyytyväinen peliini, vaikka koko ajan suunta on ollut kohti parempaa. Jotakin siitä vielä puuttuu, mutta hyvien ketjukavereiden ansiosta homma alkaa sujua paremmin, Lauritzen totesi kohteliaasti.

Lauritzenin voittomaali ja Joni Nikon tekemä avausmaali syntyivät ylivoimalla. KalPalla oli mahdollisuus ratkaista ottelu useaan otteeseen jo varsinaisella peliajalla, sillä Pelicans joutui rimpuilemaan alivoimalla yhdeksään otteeseen.

– Joskus se vaan ei toimi. Olimme kuitenkin kokonaisuutena vahvempia tänään ja nyt on paljon helpompi lähteä Lahteen huomiseksi.

Pelicans yritti horjuttaa KalPaa fyysisyydellään, mutta tiukka tuomarilinja vesitti lahtelaisten kovimman taklausinnon. Lauritzenin mielestä lahtelaiset eivät kuitenkaan ole ainoa porukka, joka yrittää horjuttaa KalPaa kovemmalla pelillä.

– Kaikki tietävät, millä tavalla KalPa pelaa ja millä tavalla haluamme pelata. Vaikka sieltä tulee taklauksia ja muita temppuja, meidän täytyy pitää vauhtia yllä ja pysyä yhtenäisenä ryhmänä. Emme lähde siihen paskaan mukaan. Me saamme niistä ylivoimaa ja teemme maalit, muuta en tiedä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt