Onko tässä SM-liigakauden omituisin maali? Kädessä varastettu maila! - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Onko tässä SM-liigakauden omituisin maali? Kädessä varastettu maila!

Julkaistu: 23.2.2016 13:09

Kenen mailalla SaiPan hyökkääjä alusti joukkueensa voittomaalin?

SaiPan David McIntyre on yksi SM-liigan parhaimmista ulkomaalaispelaajista, eikä ole mikään ihme, että hän oli viime perjantaina alustamassa joukkueensa 3–1-maalia ottelussa Pelicansia vastaan.

Mutta osuma syntyi varsin poikkeuksellisella tavalla. Tai paremminkin poikkeuksellisella työkalulla.

Oheista videoa katsoessa kannattaa seurata McIntyreä, SaiPan numeroa 7, jonka tunnistaa helpoiten kultakypärästä. McIntyre menettää mailansa ja pyöri hetken aikaa SaiPan omalla alueella ilman mailaa. McIntyre ajautuu kulmavääntöön Pelicansin Janne Ritamäen kanssa, ja tulee vääntötilanteesta pois kädessään maila – Ritamäen maila.

McIntyre saa kiekon haltuunsa omalla siniviivalla, purjehtii läpi kaukalon ja ylivoimahyökkäyksen päätteeksi tyylikkään syötön Tommi Jokiselle, joka laukoo kiekon suoraan syötöstä maaliin.

– Oma mailani meni rikki kulmassa, ja yritin vain pysytellä laukaisulinjoilla. Kun kiekko meni kulmaan, yritin mennä potkimaan sitä pois. Yksi Pelicansin pelaaja (Ritamäki) sitoi minua ja hänen mailansa oli minun ympärilläni, joten vaistonvaraisesti yritin vain ottaa mailaa irti ja itselleni. Kun sain mailan, tajusin että se oli oikeaa kätisyyttä (vasen) ja samalla kun sain mailan itselleni, kiekko tuli vapaaksi, ryntäsin hyökkäykseen, näin taustalta nousevan Jokisen ja syötin hänelle. Se oli hieno maali häneltä, McIntyre kommentoi Ilta-Sanomille.

– Penkillä tuli kommenttia: ”Ei voinut olla minun mailani, kun syöttö oli sellainen lerppu”.

SaiPan kultakypärä David McIntyre syötti perjantaina maalin varastetulla mailalla! (arkistokuva)

Varastetulla mailalla on toki ennenkin tehty tuhoisaa jälkeä. Muutama vuosi sitten Anaheimissa vielä tuolloin pelannut Bobby Ryan ryösti maalinedusruuhkassa Mikko Koivun mailan ja teki sillä maalin. Maalin jälkeen oikealta ampuva Ryan esitteli ylpeästi Koivun mailaa, joka oli hänelle vääränkätinen.

– En tiennyt mitä olisin tehnyt maalin jälkeen, mutta tajusin että asiasta kuittaileminen ei olisi ollut fiksu temppu. En halunnut antaa Pelicansille yhtään uutta mahdollisuutta sisuuntua ja pelata kovempaa. Ei pidä herättää nukkuvaa karhua, McIntyre järkeilee.

McIntyren temppu oli myös sääntörikkomus. Sääntökirjan pykälä 38, kohta xi sanoo sanatarkasti: ”Kenttäpelaaja ei saa käyttää vastustajan mailaa – on hän sitten poiminut sen jäästä tai napannut sen vastustajalta.”

Varastetulla mailalla syötetty Jokisen maali jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. SaiPa voitti kamppailun 9–2.