SM-liiga

Bluesin uusi kapteeni yllättyi – ”Olisi voinut olla todella paljon raskaampaakin”

Julkaistu:

SM-liiga
Bluesin kaudesta on pelaamatta vielä 10 ottelua.
Tiistaina espoolaiset lähtivät haastamaan SaiPaa todella kapealla kokoonpanolla: ryhmässä oli vain 11 hyökkääjää ja viisi puolustajaa. Liigadebytantteja oli kaksi. Ykkösketjun keskellä oli laitahyökkääjä Timi Lahtinen. Ainoa oikea keskushyökkääjä oli loistavan debyyttikauden pelannut kultakypärä Antti Suomela, joka oli joukkueen paras pelaaja.

Bluesin kapteeniksi nimettiin aamulla Mikko Kukkonen, 28. Joukkueen vanhimmalla pelaajalla on SM-liigakokemusta 429 ottelun verran. Ainoana pelaajana kaikissa Bluesin tämän kauden otteluissa pelannut Kukkonen kiekkoilee Espoossa ensimmäistä kauttaan.

– Ihan normaali ottelupalaveri oli. Sen jälkeen ”Jykä” (valmentaja Jyrki Aho) ilmoitti, että olen kapteeni. Ei siinä sen kummempaa, Kukkonen sanoi ottelun jälkeen.

Espoolaisten taisteluilme oli ihailtavalla tasolla. Blues olisi voinut hyvin voittaa ottelun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen helvetin ylpeä jätkistä. Panimme kaiken likoon. Erot ovat pieniä, SaiPa oli tuon verran kovempi maalintekotilanteissa.

On toki muistettava, että kovemmat haasteet ovat vasta edessä. Rutiinitaso puuttuu, eivätkä kaikki nuoret pelaajat ole vielä valmiita pelaamaan SM-liigan vaatimalla tasolla jokaisena iltana. Espoolaisilla on tällä viikolla vielä kolme kovaa ottelua. Heti keskiviikkona Blues kohtaa Pelicansin.


– Ei auta kuin huilipäivinä palautella. Jokaisena pelipäivänä täytyy kaivaa tsemppi jostain. Tietty jokaisen pelin jälkeen vähän hengästyttää, mutta kyllä me huomenna olemme valmiina.

– Olen yllättynyt siitä, miten hyvin olemme oikeasti jaksaneet painaa. Olen ylpeä äijistä ja koko tästä organisaatiosta kopin sisällä. Olisi voinut olla todella paljon raskaampaakin, Kukkonen sanoi.

Osaatko sanoa, mistä se asenne ja jaksaminen on kaivettu?

– Se on ollut täällä kulttuurina. Huomasin sen heti keväällä, kun tulin. Sellainen kulttuuri tänne on rakentunut.

Bluesilla on ollut talousvaikeuksia aiemminkin, vaikka tämä kausi on ylittänyt kaikki aiemmat kriisit. Espoolaisseura on tehnyt myös useaan kertaan historiaa, muun muassa nousemalla historian ensimmäisenä joukkueena ns. säälipleijareista välieriin ja myös finaaleihin. Blues on myös liigahistorian ainoa joukkue, joka on kääntänyt 0–3-tappioaseman pudotuspelisarjassa voitoksi.

– Varmasti aikaisempina vuosina johtavat pelaajat ovat sen tänne luoneet. Tuossa on kuitenkin nuoria äijiä, jotka ovat aiempina vuosina olleet mukana. He ovat kasvaneet siihen sisään. Kaikki muualta tulleet ovat oppineet talon tavoille, Kukkonen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt