SM-liiga

IS:n Videotuomarit Nyholm & Rantanen vetämään Nelosen kiekkotiimiä – ”Nyt aletaan rokkaamaan”

Julkaistu:

SM-liiga
Sanoma Media Finland tiivistää Nelonen Median ja Ilta-Sanomien välistä sisältöyhteistyötä.
Muutokset näkyvät ensitilassa etenkin yksinoikeudella Nelonen Median kanavilla seurattavan jääkiekon Liigan tv-tuotannoissa.

Näkyvin osa nyt tehtävää uudistusta on Ilta-Sanomien huippusuosittujen Videotuomareiden Vesa Rantasen ja Tuomas Nyholmin liittyminen Nelonen Median jääkiekkotiimiin. Rantanen toimii jatkossa Liiga-tuotannon sisältöpäällikkönä. Tähtitiimin aiemmat jäsenet jatkavat tutuissa rooleissaan.

Suorilla kannanotoillaan, analyyseillaan ja tarttuvalla intohimollaan jääkiekon seuraajia jo pitkään puhuttanut kaksikko isännöi suoraa Liiga-lähetystä jo perjantaina, kun studiotiimi on paikalla ottelussa HIFK-JYP (Ruutu+ & Pro 2 klo 18). Samassa yhteydessä viimeksi Ilvestä valmentanut Tuomas Tuokkola liittyy tähtitiimin asiantuntijakaartiin.

– Olen erittäin tyytyväinen Tuomaksen ja Vesan mukaantulosta. He vahvistavat entisestään hyvää tuotetta ja tiimiä ja tuovat mukanaan väkevää persoonavetoista tekemistä. Tänä päivänä yleisölle pitää tuottaa sisältöä, joka herättää tunteita ja jättää muistijäljen. Tältä kaksikolta se onnistuu, Nelonen Median radioiden ja Liigan sisältöjohtaja Jussi Suvanto kommentoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jussi ilmoitti meidät värvätessään, että hän haluaa seksin takaisin tähän lajiin, ja sen me haluamme tehdä. Nyt aletaan rokkaamaan taidolla ja tunteella, vähän kuin Jukka Jalosen Pikkuleijonat! Rantanen lataa.

Lisääntyvän sisältöyhteistyön taustalla onkin ennen kaikkea Sanoma Media Finlandin halu tarjota vaativille ja asiantunteville yleisöilleen jatkuvasti parempaa ja merkityksellisempää sisältöä. Jatkossa Suomen paras urheilutoimitus on kiinteästi mukana myös maan suurimman ja seuratuimman urheilusarjan tv-tuotteen tekemisessä.

– Ilta-Sanomat on Suomen kovin uutis- ja puheenaihemedia ja nimenomaan sitä osaamista tuomme tuotantoihin. Myös Urheilusanomien syvätiedolle on käyttöä erilaisissa studio-ohjelmissa. Liigan tv-oikeuksien myötä Sanoman pitää myös olla tärkein jääkiekkotiedon ja -tarinoiden kertoja, oli sitten kyse pelistä tai puheenaiheista. Tarjoamme puhetta ja analyyseja, jotka eivät jätä kylmäksi, Rantanen linjaa.

Vireillä on myös uuden, Sanomatalossa toteutettavan studiokonseptin tuominen mukaan Liiga-lähetyksiin. Studio on tarkoitus saada käyttöön vielä kevään aikana.

– Tämä on keskeinen osa strategiaa. Suunnitteilla on uudenlainen studiokonsepti – tai oikeastaan ajattelutapa – joka palvelee jokaista jääkiekosta kiinnostunutta. Haluamme tehdä studiota, jota ilman ei voi elää. Ajatus on, että kun Nelosen studioon syttyy punainen valo, olimme sitten kentällä tai Sanomatalossa, kiekkokansa kuuntelee – ja ryhtyy väittämään vastaan tai jatkamaan keskustelua.

– Emme halua, että Nelonen Median Liiga-lähetyksissä ollaan joka ilta sidottuja yhteen otteluun siellä tai toiseen täällä, vaan haluamme toimia tärkeimpänä keskustelunherättäjänä ja jopa sen johtajana suomalaisessa jääkiekossa. Sillä periaatteella, että jos jääkiekossa jotain tapahtuu, kuulet sen meiltä ensimmäisenä ja parhaiten pureskeltuna. Sanomataloon vireillä oleva studio on tällaisen konseptin luonteva tulenjohtokeskus. Keskitämme tekemistä isojen asioiden ja otteluiden ympärille, Rantanen korostaa.

– Meillä on tässä maassa ylivertainen kiekkotiimi ja erittäin monipuolista osaamista, joten totta kai haluamme olla ajatuksia ja tunteita herättävä keskustelija. Me haluamme, että jääkiekko voi hyvin ja kasvaa ja meillä on siinä keskeinen ja arvokas tehtävä, jota kohtaan tunnemme samanaikaisesti suurta ylpeyttä ja nöyryyttä.

Liiga-lähetysten ja Urheilusanomien jääkiekkosisältöjen lisäksi Nyholm ja Rantanen jatkavat myös Total Hockey Forever-ohjelman tekemistä. Ohjelma on kuunneltavissa joka keskiviikko Radio Rockilla ja kaikkina päivinä Supla-äänipalvelussa.

– Olemme julkisesti kertoneet, että meillä on Nyholmin kanssa rakkaussuhde jääkiekkoon, ja sen pitää myös ohjelmissa näkyä. Urheilujournalismissa ehkä parasta on se, että siinä saa uskottavasti yhdistää viileän asiantuntemuksen ja intohimon. Näitä ei tekemisestämme puutu, Rantanen jatkaa.

Nelonen Median ja Ilta-Sanomien sisältöyhteistyön kehittämisestä tulossa lisää uutisia kevään aikana.

Videotuomarit Rantanen & Nyholm

Vesa Rantanen, 46, on jääkiekkoon erikoistunut toimittaja. Rantanen aloitti vuonna 1995 Veikkaaja-lehden palveluksessa ja toimi mm. lehden jääkiekko-osaston vetäjänä ja uutispäällikkönä sekä kolmesti NHL-kirjeenvaihtajana Kanadassa. Huhtikuussa 2013 Veikkaajan nimeksi vaihdettiin Urheilusanomat, ja Rantanen nimitettiin Ilta-Sanomien ja Urheilusanomien uuden yhteistoimituksen esimieheksi.

Rantanen on tehnyt vuodesta 2008 yhdessä Tuomas Nyholmin kanssa Ilta-Sanomien verkkosivuilla julkaistavaa jääkiekkoaiheista netti-tv-ohjelmaa Videotuomarit. Syksyllä 2013 he alkoivat juontaa radio-ohjelmaa Total Hockey Forever, joka on kuultavissa Radio Rockilta.

Rantaselta on ilmestynyt yksi jääkiekkoaiheinen romaani Ammattilainen (Revontuli 2001). Hän toimitti Raimo Summasen valmennuskirjan Meidän päivä (Teos, 2005).

Tuomas Nyholm, 39, on toimittaja ja kirjailija. Nyholm on työskennellyt Ilta-Sanomissa vuodesta 1998 lähtien. Hän on tullut tunnetuksi etenkin jääkiekkotoimittajana ja on työskennellyt jääkiekkotoimituksen esimiehenä. Syksyllä 2005 Nyholm siirtyi Veikkaaja-lehden NHL-kirjeenvaihtajaksi Kanadaan ja palasi Suomeen 2007.

Vuonna 2008 Nyholm voitti Ilta-Sanomien journalistipalkinnon yhdessä Vesa Rantasen kanssa. Palkinto myönnettiin Videotuomarit-juttusarjasta.

Maaliskuussa 2010 ilmestyi Nyholmin esikoisromaani Sinun edestäsi vuodatettu (Teos). Hän on kirjoittanut myös jääkiekkoilija Jarkko Ruudun elämäkerran Jarkko Ruutu – Jumalainen näytelmä (Otava 2015), joka sai kunniamaininnan Vuoden urheilukirja -kilpailussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt