SM-liigan arjen sankarit, osa 25: ”Maalista voi nauttia, mutta tuuletuksen täytyy tapahtua asiallisesti”

Julkaistu:

Arjen sankarit
Juttusarjassa esiin nousevat pelaajat, jotka ansaitsisivat kenties nähtyä enemmän palstamillimetrejä.
Porin Ässien Semir Ben-Amor tunnetaan kaukaloiden hiljaisena taistelijana. Kädet eivät ole SM-liigan pehmeimmät eikä lantion liikkuvuus anna edellytyksiä silmiä hivelevän luistelutekniikan esittämiseen.

Taistelun Ben-Amor kuitenkin osaa. Sydän ei lopu kesken missään tilanteessa. Ben-Amor ei tunnetusti rakasta haastattelujen antamista, mutta silloin kun hän puhuu, on syytä kuunnella. Ainakin jonkin aikaa.

Tervehdys, Semir. Vaasan Sportin Niko Peltola nimesi sinut viikko sitten haastateltavaksi tähän juttusarjaan. Osaatko sanoa, miksi?

– Moro. Varmasti Peltolalla on minusta hyviä muistoja, kuten tietysti myös minulla hänestä. Mikä juttusarja on siis kyseessä?

Tämän juttusarja käsittelee SM-liigan arjen sankareita. Vuosi sitten elit glamourin koristelemaa KHL-elämää ja nyt sitten arjen sankarina Porissa. Vetääkö se hiljaiseksi?

– Tämä on vain elämää. Ei mitään muuta.

Minkälaista asennemuutosta vaatii sopeutua KHL-arjesta juurikin Poriin?

– Ei minkäänlaista. Jos Ässien fysioterapeutti Hero Mali on sopeutunut Forssasta Poriin, niin tässä elämässä kaikki on mahdollista.

Miksi et ole tapellut tällä kaudella kaukalossa, vaikka oletkin kovan jätkän maineessa? Eikö uskallus enää riitä nuorten haastajien keskellä?

– Minä olen aina valmis oikeisiin haasteisiin. Sinä varmasti ymmärrät mitä tämä vastaus tarkoittaa.

Kumpi on muuten kovempi mies, sinä vai Josh Gratton?

– Minä.

Millä perusteella?

– Josh Gratton ei voi opettaa minulle mitään, mutta minä voin opettaa hänelle kaiken.

Riittäisikö Ässien resurssit mahdolliseen KHL:ään liittymiseen?

– Jaa-a. Meidän toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki on niin pihi, että pelaajien pitäisi varmasti maksaa vierasreissujen lennot omasta pussista. Enkä myöskään tiedä hyväksytäänkö lounasseteleitä tällä kaudella KHL:ssä maksuvälineenä. Nämä asiat pitäisi selvittää ennen hakemuksen tekemistä.

Miksi et tuuleta maalejasi?

– Sain taannoin kovaa palautetta Aleksi Saarelalta, kun tuuletin maalia HIFK:ta vastaan. Hän painotti minulle, että maalista voi nauttia, mutta tuuletuksen täytyy tapahtua asiallisesti.

Mitä sinä voisit opettaa Saarelalle?

– Paljon. Erityisesti elämänviisauksia.

Voitko antaa esimerkin?

– Aleksi ei ole vieläkään ymmärtänyt rannelaukauksen merkitystä. Kun panokset kovenevat keväällä, täytyy kudin olla oikeasti kunnossa. Siitä riittää iloa. Toivottavasti hän ymmärtää tämän asian mahdollisimman pian.

Porin Ässien arki. Mikä siinä on parasta?

– Mikko Viitasen positiivinen elämänasenne. On etuoikeus katsoa ja oppia häneltä päivittäin, että miten elämästä voi oikeasti nauttia. En ole tavannut koskaan yhtä positiivista ihmistä.

Kenet haluaisit seuraavaksi haastateltavaksi arjen sankareihin?

– KooKoon Mikael ”Jimmy” Kurjen. Hieno mies, joka elää hienoa arkea armottoman kovassa kaupungissa nimeltä Kouvola.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt