SM-liigan arjen sankarit, osa 21: Jukka Peltola paljastaa kuuluisan lempinimensä taustan - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SM-liigan arjen sankarit, osa 21: Jukka Peltola paljastaa kuuluisan lempinimensä taustan

Jukka Peltola on tehnyt 30 ottelussa tehot 8+14.

Julkaistu: 13.12.2015 15:31

Tapparan työmyyrä ”Le Chef” saa popsia suklaata, kun kaukalossa tekee kipeää.

Kymmenettä kauttaan Tapparassa pelaava laitahyökkääjä Jukka Peltola on etenkin pelikaveriensa papereissa erittäin arvostettu pelaaja. Peltola, 28, raataa esimerkillisesti joukkueensa hyväksi blokkaamalla laukauksia ja pörräämällä karvaustehtävissä vastustajien harmiksi.

Peltola on kauden puolivälissä vain kahden tehopisteen päässä yhden kauden täkyennätyksestään (24). Hän on kunnostautunut viime kausina veikkaana viimeistelijänä voittomaalikilpailuissa.

Jukka Peltola, voititte lauantaina vieraissa Sportin voittomaalikisan jälkeen 7–6. Normipäivä, vai?

Se oli aika hyökkäysorientoitunutta pelaamista, joka saattoi aiheuttaa molempien joukkueiden valmentajille harmaita hiuksia. Saimme myös hyvän muistutuksen siitä, että peli ei ole ohi ennen kuin se on ohi. Parasta oli, kun sitkeytemme palkittiin ja saimme käännettyä ottelun.

Valmistit joukkuetovereillesi aamiaisen, kun Tappara oli pohjoisessa sijaitsevassa laskettelukeskuksessa kauden päätöstapahtumassa pari kautta sitten. Miksi?

En pysty nukkumaan johonkin puoleen päivään ja tykkään askarrella aamuisin myös muissa tilanteissa. Ajattelin laittaa munakokkelia ja pekonia, koska arvelin, että porukassa on nälkäisiä kavereita.

En ole varma siitä, oliko aamiainen niin herkullinen vai olivatko kaverit vain niin nälkäisiä, että sain lempinimekseni ”Le Chef”.

Jukka Peltola pelaa hyvää kautta Tapparan paidassa.

Millaista on arjen sankaruus?

Sellaista ns. näkymättömän työn tekemistä. Näkymätöntä työtä on ihan oikeasti olemassa aika paljon: se ei näy välttämättä katsomoon, vaan joukkuekavereille. Vastustaja saa maalintekopaikan, jos arjen sankari ei sijoitu jossakin pelitilanteessa oikein.

Olet kuulemma perfektionisti. Miten se näkyy tavallisessa arjessa?

Kyllä, mutta minusta on kehittynyt mahdollisimman valikoiva perfektionisti. Olen ottanut kunnia-asiakseni neljä kuukautta vanhan Niki-poikamme hoitamisen. Sen rinnalla vaikkapa imuroinnin painoarvo on pieni.

Oletko Tapparan näköinen mies?

Toivottavasti. Yritän ainakin. Tapparan näköinen mies on suurella sydämellä taisteleva sekä pelaava.

Olet Ilveksen kasvatti, joka on pelannut koko SM-liigauransa (10 kautta) Tapparassa. Miten homma on näin edennyt?

Menin pikkujunnuna Tesoman suunnalta olleiden kaverieni kanssa Ilvekseen. En mahtunut enää joukkueeseen, kun siellä alettiin tehdä C-juniorien SM-sarjassa pelaavaa ryhmää. Pelasin pari vuotta KooVee:ssä, mikä oli kehitykselleni ihan hyvä juttu.

Kun sitä joukkuetta ei enää ollut, tavallaan ainoa vaihtoehtoni oli mennä hakemaan kesällä pelipaikkaa Tapparasta koesopimuksella tai alkaa miettiä hommia kuin jääkiekkoa. Ilvekseen en ajattelut meneväni takaisin, koska he olivat minut jo kerran potkineet pihalle. Olen erittäin tyytyväinen siitä, että menin unelmani perässä Tapparaan.

Menet usein urhautuvasti vastustajien kutien eteen. Miten hoidat mustelmiasi?

Treeneissä yritän väistää kiekkoja, mutta otteluissa olla niiden tiellä. Mustelmat hoituvat parilla jääpussilla. Ja odotan tietysti, että millaisia konvehteja Vellu Pohjosen (Tapparan hieroja) takahuoneesta löytyy. ”Le Chef” ei puutu suklaapuoleen en mitenkään muuten kuin kuluttajana.

Jukka Peltola tunnetaan pelaajana, joka ei kaihda ottaa kontaktia.

Toimit toista kautta peräkkäin Tapparan kapteenina. Otitko viime kauden alkupuolella liian kovat paineet C-kirjaimesta?

Otin. Se on totuus. Ja hyvä kasvualusta oppia paremmaksi kapteeniksi.

Yritin liikaa ja kannoin myös turhan suurta huolta koko joukkueesta. Huomasin, että omat hommat pitää olla kunnossa, jotta voi näyttää ensin esimerkkiä muille ja repimään sen jälkeen toisista enemmän irti. Eli en ollut kauden alussa sellainen kuin yleensä.

Mitä toivot joulupukilta?

Toivon Bluesin puolustajalle Kalle Kaijomaalle lisää käsiä. Eiköhän siinä ole yhdelle joulupukille ihan tarpeeksi hommaa.

Kenestä haluaisit lukea seuraavaksi tällä palstalla?

Lukon hyökkääjästä Nestori Lähteestä. Hän on pelaaja, joka tekee mitä vain oman joukkueensa hyväksi. Kaiken lisäksi siinä on oivallinen vitsimies.

Lisää aiheesta