SM-liiga

SM-liigan arjen sankarit, osa 20: ”Velkarahalla mennään”

Julkaistu:

Arjen sankarit
Bluesin uuden kapteenin Kalle Kaijomaan mielestä alkukausi on ollut hullulla tavalla hauska.
Bluesin puolustaja Kalle Kaijomaa, 31, on yli 400:n liigaottelun veteraani. Päävalmentaja Jyrki Ahon ehdottomiin luottomiehiin kuuluva peruspuolustaja peri kapteenin C-kirjaimen sen jälkeen, kun Kim Hirschovits siirtyi Kärppiin.

Esimerkillinen joukkuepelaaja pääsi nostamaan Suomen mestaruuden merkiksi Kanada-maljan kohti kattoa kaudella 2008–09, kun hän edusti JYPiä.

Talousvaikeuksista kärsineen Bluesin vieraspelimatkoilla joukkueen bussissa pyörii korttirinki. Pelaatteko siellä napeilla vai kovilla panoksilla?

Panokset ovat olleet koko kauden samat. Heh, velkarahalla mennään. Saa nähdä, milloin saadaan ne maksettua. Yleensä ringissä on ollut 5–6 pelaajaa, mutta perjantaina siellä oli ilmeisesti Kuopioon suuntautuneen pitkän bussimatkan takia kahdeksan äijää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Porukka on vaihtunut kauden aikana. Pois siirtynyt Kim Hirscovitsh ja loukkaantumisen takia sivussa oleva Mikko Kuukka ovat kai muilta omat osansa jo ottaneet. Meininki on nuorentunut: perjantaina mukana oli ensimmäisen kerran vasta 1995 syntynyt Timi Lahtinen.

Päävalmentaja Jyrki Aho nimesi sinut kapteeniksi Hirscovitsin jälkeen. Oletko nyt varsinkin nuorille pelaajille ”Isä aurinkoinen”?

Olen pelannut sen verran otteluja, että käyttäydyn samalla tavalla kuin ennenkin. Yritän neuvoa ja kannustaa muita niin kuin yleensä. Kokeneemmat pelaajat tosin vitsailevat, kun he puhuttelevat minua herra kapteenina. Kai minussa on sen verran terästä, että kelpaan Bluesin kapteeniksi.

Millainen arjen sankari koet olevasi?

Tuli oikeasti hyvä mieli, kun Olli Malmivaara suositteli minua positiivisten kommenttien jälkeen minua tähän juttusarjaan. Suhtaudun asioihin yleensä positiivisesti. Kausi on ollut joukkueelle haastava. En ole menettänyt uniani, mutta toisaalta uni ei ole tullut silmääni nopeasti ihan joka ilta. Silti olen tullut hallille joka aamu ihan hyvillä mielin.

Ja teen kotona ruokaa, siivoan ja imuroinkin joskus. Eiköhän se ole jonkinlaista arjen sankaruutta...

Oletko varma siitä, että Blues pelaa SM-liigaa kauden loppuun asti?

(...syvä hiljaisuus). Hyvä kysymys. Voiko kukaan olla mistään varma?

Uskoisin niin, että pelaa. Kuvittelen, että Suomessa saadaan jossain vaiheessa asiat hoidettua niin, että homma jatkuu varmasti

En olisi uskonut, että olisin mukana tällaisessa kaudessa. Ainakaan en voi väittää, että olisi tullut syysmasennus siksi, että jokainen päivä olisi samanlainen. Ns. hullulla tavalla alkukausi on ollut ihan hauska.

Mikä on ollut positiivisinta tässä kaudessa?

Vasta 16-vuotias pelaajamme Urho Vaakanainen. Hän on pelannut liigadebyytistään lähtien kuin kokenut ammattilainen. Urho on erittäin ahkera, taitava ja tervepäinen kaveri.



Kuka ne koirat päästi ulos?

Ainakin Ville Korhosella on sen verran maaleja, että hänellä on paljon osuutta asiaan.

Milloin olit viimeksi koirankopissa?

Se taisi olla kaudella 2012–13 Tapparassa, jolloin Jukka Rautakorpi oli seuran päävalmentaja. Puolustuskalustossa oli silloin kiistatta hyviä miehiä. En päässyt hirveästi pelaamaan ja siirryin loppukaudeksi Ruotsiin. Ei se hyvältä tuntunut.

Mutta terveisiä vain kaikille entisille valmentajilleni: moni on yrittänyt musertaa, mutta täällä vaikutan edelleen.

Olet syntynyt Joensuussa ja pelannut pari kautta Bluesissa. Miten espoolainen koet olevasi?

Olen viihtynyt Espoossa todella hyvin ja voin nyt ymmärtää, että joidenkin mielestä Kehä I:n jälkeen muualla on vain metsää. Kunpa vielä saisin hankittua ison kämpän Westendistä...

Mutta henkisesti voi olla, että itäsuomalainen leppoisuus ei poistu minusta ikinä...

Miten vietät itsenäisyyspäivää tänä vuonna?

Käyn pelaamassa kaverini kanssa sulista, että saan paikat auki Kuopion-bussimatkan jälkeen (KalPa–Blues pelattiin lauantaina 5.12). Kenties katson telkkarista Linnan juhlat tv:stä vaimoni vieressä. Hän saattaa myös käskeä minut kanssaan joulukorttien tekoon, mutta antaa siihen silti tuskin kovin ison ruudun.

Kumpi on parempi: vanha vai uusi Tuntematon sotilas?

Olen nähnyt molemmat muutaman kerran. Ei ole värillä väliä: molemmat ovat yhtä hyviä elokuvia.

Mikä sinulla toimii parhaiten: pää, jalat vai kädet?

Pää (pikavastaus). Se on ollut aina vahvin osa-alueeni. Kun pää toimii, elämässä voi päästä pitkälle, vaikka muut avut eivät olisi timanttisia.

Kenestä haluaisit lukea tällä palstalla seuraavaksi?

Hienosta miehestä eli Tapparan Jukka Peltolasta. Hän ottaa lähimmäisensä huomioon erittäin hyvin ja pyrkii täydellisyyteen elämän joka osa-alueella.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Suomalaiset töllöttivät televisiota lähes 3 tuntia vuorokaudessa – vuoden katsotuinta ohjelmaa seurasi keskimäärin yli 2,4 miljoonaa ihmistä
   Kotimaa
  3. Taksinkuljettajaa epäillään seksuaalisesta ahdistelusta – naisasiakas kertoo IL:lle: ”Yritti suudella väkisin”
   Kotimaa
  4. Tunti sitten
  5. Teollisuushalli syttyi Laukaassa, paikalla luvatta ollut mies pelastettiin
   Kotimaa
  6. Lauri Markkasen Chicago Bulls katkaisi vihdoin tappiokierteensä – Cleveland kaatui 104–88
   NBA
  7. Otepään onnistuminen antoi elonmerkkejä Johanna Matintalolle: ”Perjantain ainoa tavoite on napata mitali”
   Maastohiihto
  8. Tiistaiaamusta on tulossa todella kylmä, –30 asteen raja rikkoutui etelässä jo maanantai-iltana
   Kotimaa
  9. 2 tuntia sitten
  10. Janni Hussi paljastaa totuuden Joel Harkimon kanssa tehdystä matkasta – kauan odotetusta lemmenlomasta tuli yksi iso pettymys
   Viihde
  11. Pellosta löytyi 1300-luvulla kuollut mies ja miekka, jossa luki ”Benedictus” – Nyt Janakkalan miekka­miehen perimästä selvisi uutta tietoa
   Tiede
  12. Antti Rinne jäi sairauslomalle sepelvaltimon tukoksen vuoksi – lääkäri kertoo nyt vaarallisesta kansantaudista, joka voi viedä hengen varoittamatta
   Kotimaa
  13. Bachelorette-Jenny ruotii menneitä – ei enää ryhdy suhteeseen vain läheisyyden kaipuusta: ”Sitä saa myös seksistä ja sunnuntaipoikaystävistä”
   Viihde
  14. Näytä lisää