SM-liiga

SM-liigan arjen sankarit, osa 15: ”Kukaan ei pysäyttele tai kysele nimmaria”

Julkaistu:

Arjen sankarit
Ilta-Sanomien juttusarjassa esiin nousevat pelaajat, jotka ansaitsisivat enemmän palstamillimetrejä.
Joskus ero arjen sankarin ja arjen ratkaisijan välillä on erittäin hento. Jopa hiuksenhieno. Rauman Lukon puolustajan Jesse Virtasen kohdalla ero on näkymätön. Virtanen ei komeile lehtien sivuilla, mutta tilastoissa sitäkin enemmän. Tällä hetkellä 24-vuotias pakki pelaa uransa parasta jääkiekkoa, jossa arkeen sekoittuu sankaruutta sekä kiekollista johtajuutta. Teot puhuvat kaiken muun puolesta.

Mennään nyt, Jesse, suoraan asiaan. Kysyn sinulta, että koetko olevasi arjen sankari vai arjen ratkaisija?

– No, jotenkin tuntuu, että täytän vielä kuitenkin arjen sankarin kriteerit. Ei kai tässä nyt ole vielä mitään sen kummempaa voitettu tai saavutettu.

Mikä sitten tekee juuri sinusta arjen sankarin?

– Tuo onkin sitten erittäin vaikea kysymys. Muistaakseni vanha joukkuekaveri Oskari Setänen oli minua tähän haastatteluun ehdottanut? Ehkä hänen mielestään olen sitten sankari siinä arjessa, jota elän. En tarkalleen tiedä miksi tämä haastattelu tehdään juuri minusta, mutta toisaalta saatan kyllä olla monelle aika tuntematon pelaaja. Sellaisia arjen sankarit usein ovat.

Niin. Ainakin toistaiseksi. Väitän, että olet tehnyt tämän syksyn aikana lopullisen läpimurtosi SM-liigan eliittiin.

– Siltä se on kieltämättä tuntunut. Oli alettava ottamaan lisää vastuuta ja pelata rohkeammin. Olen mielestäni onnistunut hyvin. Läpimurtoja ei tule, ne on tehtävä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nyt sitten käsi sydämelle. Eli millaista arki on ihan oikeasti Raumalla?

– Hah! Varmasti arki on Raumalla raskaampaa arjen sankarille kuin muilla SM-liigapaikkakunnilla. Tämä on pieni kaupunki, jossa jääkiekko merkitsee paljon. Jääkiekko on koko ajan läsnä arjessa. Kaupunki janoaa Lukon menestystä.

Voisi kuvitella, ettet saa kävellä edes rauhassa Rauman kaduilla?

– Kyllä saan. Kukaan ei pysäyttele tai kysele edes nimmareita.

Luulisi, että noilla näytöillä pysäyttäjiä riittäisi?

– Kai se vaatisi sitten kypärätemppuja sun muuta vastaavaa, että noin tapahtuisi.

Kuten itsekin tunnustit, on arki Raumalla raskas paketti. Kuka Lukon pelaajista helpottaa joukkuekaverien arkea pukukopissa?

– Ei tässä voi nostaa ketään muuta esille kuin Teemu Nurmen. Hänen juttunsa ovat siinä karmeuden ja mahtavuuden välimaastossa. ”Numon” jutut saavat joka tapauksessa aikaan upeita erilaisia tunnereaktioita ja sitä ikään kuin nousee arjen yläpuolelle hetkeksi.

Missä haluaisit olla sankari viiden vuoden kuluttua?

– Ruotsissa tai KHL:ssä. Ne kuulostaisivat sopivilta askeleilta kehityksen kannalta. Kuuluu hyviin tapoihin yrittää päästä uralla eteenpäin. Viihdyn kuitenkin Raumalla ja Lukossa juuri nyt tosi hyvin. Olen saanut mahdollisuuden kehittyä ja olen siitä todella kiitollinen.

Riittääkö Lukossa kollektiivista sankariutta tänä vuonna peräti Suomen mestaruuteen asti?

– Kyllä. Se on minun vastaus tähän kysymykseen.

Onko SM-liigassa sellaista pelaajaa, jota ei missään olosuhteissa ole syytä haastatella tähän Arjen sankarit -juttusarjaan?

– On kyllä. Pitääkö mainita nimi?

Kyllä, kiitos.

– TPS:n Jonne Virtanen. Perusteluiksi riittänee hänen toimintansa tuolla sosiaalisessa mediassa. Hän saa sitä kautta ihan tarpeeksi varmastikin huomiota eikä ylimääräisiä haastatteluja tarvitse tehdä. Tämä on toiveeni.

Haluaisitko itse olla Olavi Vauhkosen sijaan Lukon some-vastaava?

– En todellakaan. En osaa.

Kenen SM-liigapelaajan haluaisit seuraavaksi haastatteluun arjen sankaruudesta?

– HPK:n Henrik Forsbergin. Hän on arjen sankari.

SM-liiga sunnuntaina:

Tulospalvelu: Liiga 01.11.2015
Tulospalvelu: Liiga sarjataulukko

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt