Kirurgilegenda antaa tuomionsa – miten käy SM-liigaseuran kalliin hyökkääjän?

Julkaistu:

”Ryanin diagnoosi kiinnostaa Ässiä harvinaisen paljon.”
Porin Ässien amerikkalaishyökkääjä Michael Ryan, 35, saapui Poriin maanantaina, mutta jo keskiviikkona matka käy Turkuun. Legendaarinen turkulainen urheilukirurgi Sakari Orava operoi maalis-huhtikuun taitteessa Ässien mestaruuskevään sankareihin kuuluneen Ryanin vaikean nivusvamman, ja huomenna amerikkalainen kuulee, miten kesän kuntoutus on onnistunut.

Orava on operoinut valtavan määrän hieman tunnetumpiakin ammattiurheilijoita kuin Ryan; veteraanin CV:ssä lukevat mm. Leo Messin ja David Beckhamin nimet.

– Oravan arvio Ryanin tilanteesta kiinnostaa Ässiä tässä tilanteessa harvinaisen paljon, myönsivät seuran urheilu- ja toimitusjohtaja Mika Toivola ja Jukka Hirsimäki tiistaina Helsingissä SM-liigan mediapäivässä.

– Tiettävästi hän on kesän aikana kuntouttanut vammaa Bostonissa hyvin, mutta varmuus saadaan nyt, Toivola jatkoi.

Ryan pystyi viime kaudella pelaamaan vain seitsemän ottelua. Jos hän on tälläkin kaudella pelikyvytön, se on kova isku Ässien tilipuolellakin, sillä Ryanin kausipalkka on yli 200 000 euroa. Sopimuksen purkamiseen Ryan ei tiettävästi ole suostunut.

Toivola kommentoi aiemmin IS:lle pilke silmänurkassa, että ”Ässät on kusessa, jos Ryan saapuu Poriin pyörätuolissa”.

– No, kyllä hän omin jaloin saapui ja pystyy jo luistelemaan, mutta ei useampana peräkkäisenä päivänä eikä hän vielä korjatulta alueelta pysty irrottamaan maksimeja, Toivola tiesi.

Kun Ässät 2013 voitti mestaruuden, Ryan takoi runkosarjassa tehot 18+18, mutta oli varsinkin pudotuspeleissä kullanarvoinen pelaaja tehoin 5+4.

Toivola vahvisti myös, ettei toinen mestaruuskauden kulmapala, Ässien kasvattama sentteri Severi Sillanpää pelaa Porissa alkavalla kaudella. Jokerit-sopimuksensa purkanut Sillanpää on vielä vailla seuraa.

– Joukkueemme on täynnä. Severin palkkapyynnössä näkyi KHL-status, emmekä löytäneet yhteistä säveltä. Toivottavasti seura löytyy, hän on aivan liian hyvä kaveri istumaan katsomossa, Toivola viittasi Sillanpään tylyyn kohtaloon kivikovassa Jokerien joukkueessa viime kaudella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt