Nähdäänkö amerikkalainen superlupaus SM-liigassa?

Julkaistu:

JÄÄKIEKKO
Auston Matthews herättää kiinnostusta myös Suomessa.
Kesän 2016 NHL:n ykkösvaraukseksi ennakoitu yhdysvaltalaishyökkääjä Auston Matthews on jo pidemmän aikaa suunnitellut siirtyvänsä ensi kaudeksi Eurooppaan.

Aiemmin ykkösvaihtoehtona on pidetty Sveitsin liigaa, mutta Sportsnet-televisiokanavan mukaan useat seurat sekä Ruotsin liigasta että SM-liigasta ovat osoittaneet kiinnostusta jenkkilupausta kohtaan.

17-vuotias Matthews on pelannut kaksi viimeistä vuotta Michiganin Ann Arborissa majaansa pitävässä Yhdysvaltain alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa, johon kootaan maan parhaat nuoret pelaajat ja jotka pelaavat ja elävät kaksi vuotta yhdessä ennen alle 18-vuotiaiden MM-kisoja.

Matthews on ensi vuonna yli-ikäinen Ann Arborin ryhmään, koska täyttää tämän vuoden syyskuussa 18 vuotta. Hänen syntymäpäivänsä on 17. syyskuuta, eli kaksi päivää NHL:n tämän vuoden varaustilaisuuden takarajan jälkeen.

Hän pelasi vuodenvaihteessa USA:n riveissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ja teki siellä viidessä ottelussa tehot 1+2. Sveitsissä pelatuissa alle 18-vuotiaiden kisoissa hän johdatti USA:n MM-kultaan ja teki seitsemässä ottelussa huimat 15 tehopistettä (7+8).

Matthewsia Euroopassa pelaamisessa kiehtoo ajatus pelata miesten pelejä, mikä ei Pohjois-Amerikassa ole mahdollista. Ajatuksen Euroopassa pelaamisesta tarjosi Sveitsin liigan Zürich Lionsia valmentava kanadalainen Marc Crawford, joka on valmentanut lukuisia NHL-seuroja ja johdatti Colorado Avalanchen Stanley Cup -mestariksi vuonna 1996. Crawford on kaupitellut Matthewsille ajatusta pelata miesten pelejä, tienata hyvin – Lions on tiettävästi tarjonnut hänelle 500 000 USA:n dollarin, eli 450 000 euron vuosipalkkaa – sekä mahdollisuutta saada neuvoja NHL-uraa varten.

Pohjois-Amerikassa Matthewsin vaihtoehtoina on joko pelata yliopistosarja NCAA:ssa tai Kanadan juniorisarja WHL:ssä, jossa hänen oikeudet kuuluvat Yhdysvaltain puolella Washingtonin osavaltiossa sijaitsevalle Everett Silvertips -joukkueelle.

Matthewsilla on USA:n ja Meksikon kaksikoiskansalaisuus ja hänestä tulee todennäköisesti ensimmäinen Arizonan osavaltiossa syntynyt ja kiekko-oppinsa saanut NHL:n ensimmäisen kierroksen varaus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt