SM-liiga

Pullin pommi räjäytti Hippoksen huutoon – katso huippuhetket

Julkaistu: , Päivitetty:

SM-liiga
JYP voitti Kärpät jatkoajalla 2–1 ja tasoitti ottelusarjan voitot 2–2:een.
Asetelma: Kärpät siirtyi maanantain väkevällä kotiesityksellä ottelusarjassa 2-1-johtoon. Kärppien ykkösylivoima takoi kovalla prosentilla kiekkoja haparoineen Tuomas Tarkin selän taakse.

Ratkaisu: JYPin pelirohkea puolustaja Juuso Pulli lämäsi ratkaisun ensimmäisessä jatkoerässä ajassa 73.23.

Erikoista: Tuomas ja Iiro Tarkki löivät luukut kiinni. Aiemmissa otteluissa verkko heilui veljesten takana lähes ennätystahtiin, sillä joukkueet tekivät kolmessa ottelussa 29 maalia (9,67 maalia ottelua kohti), mutta tänään molemmat pelasivat huippupelin.

IS-tähdet:
*** Juuso Pulli, JYP
** Tuomas Tarkki, JYP
* Joonas Kemppainen, Kärpät

Otteluseloste:

Jyväskylän JYP oli toipunut maanantain selkäsaunasta Oulun Kärppiä vastaan komeasti. Hurrikaaninutut tasoittivat keskiviikkona kotikaukalossaan jääkiekon liigan välieräsarjan 2–1-jatkoaikavoitolla.

Keskiviikon taisto oli aiempiin peleihin nähden täysin erilainen. Kun kolmessa ensimmäisessä ottelussa nähtiin muhkeat 29 maalia, pärjättiin tällä kertaa kolmella.

Otteluvoitot ovat nyt tasan 2–2. Sarja jatkuu perjantaina Oulun Raksilassa.

– Ensimmäisessä erässä ei oltu tarpeeksi huolellisia kiekon kanssa, ja tuli karmea määrä menetyksiä. Se oli selkeästi Kärppien erä, mutta sitten parannettiin toiseen. Sen jälkeen tasaista vääntöä, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen summasi.

– Pikkaisen oltiin niskan päällä kaiken kaikkiaan. Tällä kertaa ei pyörähtänyt meille. Ei saatu kaivattua työvoittoa, Kärppien Lauri Marjamäki puolestaan totesi.

Kärppien avauserän hallinnasta huolimatta JYP karkasi johtoon Markus Nenosen osumalla. Toisen erän alkuun Kärppien tehoduo Joonas Kemppainen ja Joonas Donskoi iski. Donskoi teki komean esityön ja Kemppainen viimeisteli suoraan syötöstä.

Ottelun ratkaisu nähtiin ensimmäisessä jatkoerässä, kun JYP-pakki Juuso Pulli lämäsi voittomaalin ajassa 73.23.

Tarkki nousi tuhkista sankariksi

JYP-vahti Tuomas Tarkin torjuntaprosentti oli valahtanut peräti alle 80 prosentin ennen keskiviikon kamppailua. Mediassa Tarkki nostettiin esiin JYPin murskatappion yhtenä pääsyyllisenä, mutta kokenut veräjänvartija näytti jälleen epäilijoilleen.

Tarkki piti JYPiä pahoilla hetkillä pystyssä kopaten yhteensä 34 torjuntaa pikkuveli Iiron 24 vastaan.

– Tottakai epäonnistuminen harmitti, mutta sain sen hyvin käsiteltyä. On tätä kiekkoa kuitenkin ennenkin pelattu. Ei tämä ollut tälläkään kertaa sen kummempaa, Tarkki pohdiskeli.

– Ei edellisiä pelejä kannata murehtia. Pitää keskittyä siihen, mihin pystyy vaikuttamaan. Yhtään ei ollut erilaista pelata tänään. Hyvällä fiiliksellä vedettiin.

Aiemmista peleistä poiketen molemmat joukkueet puolustivat tällä kertaa omaa aluetta erinomaisesti. JYP oli lisäksi petrannut huimasti omaa alivoimapelaamistaan.

– Tämä oli toki iso voitto, mutta vielä kaksi tarvitaan. Me unohdettiin maanantain sukellus ja laitettiin kaikki peliin kotihallissa. Oli mahtava fiilis tehdä voittomaali kotiyleisön edessä, ottelun ratkaisija Pulli hehkutti.

JYP-Kärpät 2–1 (1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

1. erä: 17.52 Markus Nenonen (Markus Poukkula-Mikko Mäenpää) 1–0.
Jäähyt: 1.25 Aleksi Salonen JYP 2 min, 2.31 Lukas Kaspar Kärpät 2 min, 18.18 Tuomas Pihlman JYP 2 min.

2. erä: 22.59 Joonas Kemppainen (Joonas Donskoi-Arto Laatikainen) 1–1.
Jäähyt: 30.05 Ryan Glenn Kärpät 2 min, 37.28 Markus Hännikäinen JYP 2 min.

3. erä: Maaliton.

4. erä: 13.23 Juuso Pulli (Anssi Löfman) 2–1.

Jäähyt yhteensä: JYP 3x2 min=6 min, Kärpät 2x2 min=4 min.
Torjunnat: Tuomas Tarkki JYP 13+5+10+6 =34, Iiro Tarkki Kärpät 6+9+3+6=24.
Yleisöä: 4013.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt