SM-liiga

Lukko jatkaa välieriin – KalPalla alkoi kesäloma

Julkaistu:

SM-LIIGA
Lukko haki Kuopiosta 2–1-voiton ja meni välieriin voitoin 4–2.
Asetelma: KalPa on ottelussa veitsi kurkulla, mutta kuopiolaisilla on edelleen kaikki aseet käytössään jatkoon menoon. Raumalaiset ovat hyödyntäneet aikaisemmissa peleissä KalPan virheet armottomalla prosentilla. Raskastekoisempi Lukko haluaa pitää pelin tempon hitaana. He eivät halua sarjan jatkuvan seitsemänteen peliin.

Ratkaisija: Ikitaistelija Ville Nieminen kaivoi kiekon päädystä ja antoi loistosyötön Henrik Forsbergille. Pakin tontilta sentteriksi nostettu Forsberg tälläsi nätin osuman.

Erikoista: Janne Lahti oli ratkaista ottelun jo toisessa erässä, mutta maali hylättiin. Kiekon maalille tuonut Aaron Gagnon ajoi luukulle, mutta kaatui tilanteen jälkeen päin KalPa-vahti Andy Chiodoa. Vaikutti siltä, että Gagnon meni nurin KalPa-pelaajien avustuksella, mutta tilannetta ei tarkastettu videolta. Lukko olisi mennyt 2-0-johtoon.

Lukko varmisti paikkansa SM-liigan välieriin voittamalla KalPan 2–1 joukkueiden kuudennessa puolivälieräottelussa maanantaina Kuopiossa.

Raumalaiset etenivät jatkoon otteluvoitoin 4–2 ja passittivat kuopiolaisjoukkueen lomalle.

– Hyvä ottelusarja. KalPa on erittäin haastava vastustaja. KalPalle voi povata aurinkoista tulevaisuutta. Nyt voi sanoa, että jääkiekko on kiva peli, Lukon päävalmentaja Risto Dufva sanoi.

Lukko meni avauserän lopulla 1–0-johtoon Janne Lahden maalilla. Hän sai syötön Olli Sipiläiseltä ja nosti kiekon verkkoon. Tilanteessa KalPan puolustuspeli hajosi pahasti, ja Lukko pääsi helposti vastahyökkäykseen.

Lukon toisen osuman ampui maalin edestä Henrik Forsberg kolmannessa erässä. Hänelle tarkan syötön tarjoili maalin takaa konkari Ville Nieminen.

KalPan 1–2-kavennusmaalin iski Jaakko Rissanen päätöserässä. Hän ehti ensimmäisenä Lukko-vahti Ryan Zapolskin torjumaan kiekkoon ja siirsi sen verkkoon.

KalPa haki sinnikkäästi lisämaaleja, mutta sortui lopussa hermoiluun ja harhasyöttöihin.

IS-tähdet

3 Henrik Forsberg, Lukko

2 Ryan Zapolski, Lukko

1 Janne Lahti, Lukko

KalPa–Lukko 1–2 (0–1, 0–0, 1–1)

1. erä: 15.35 Janne Lahti (Olli Sipiläinen-Filip Riska) 0–1.

Jäähyt: 7.35 Jonne Tammela KalPa 2 min, 18.53 Ilkka Mikkola Lukko 2 min.

2. erä: Maaliton.

3. erä: 45.58 Henrik Forsberg (Ville Nieminen-Mikko Kousa) 0–2, 51.08 Jaakko Rissanen (Tomas Kubalik) 1–2.

Jäähyt yhteensä: KalPa 1x2 min=2 min, Lukko 1x2 min=2 min.

Torjunnat: Andy Chiodo KalPa 11+1+9=21 poissa 58.37–60.00, Ryan Zapolski Lukko 15+7+5=27.

Yleisöä: 4186.

Tulospalvelu: Liiga 30.03.2015

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt