KalPa teki hurjan kirin

Kalevan Pallo kavensi otteluvoitot puolivälieräsarjassa Lukkoa vastaan 1–2:een.

24.3.2015 22:03

Asetelma: KalPa joutui kovan paikan eteen, sillä se ei saanut kahdessa pelissä yhtään kiekkoa Ryan Zapolskin selän taakse. Lukko on puolustanut keskustaa vahvasti, ja KalPa ei ole päässyt paikkoihin maalintekosektorista. KalPa siirsi Andy Chiodon penkille ja nosti avaukseen Samu Perhosen. Ketjutkin menivät uusiksi. Lukon Ville Nieminen ja Jesse Virtanen joutuivat jäämään sivuun ottelusta.

Ratkaisu: KalPa onnistui horjuttamaan maalivahti Ryan Zapolskin itseluottamusta ja sai maalihanat auki.

Erikoista: Sami Mutanen teki maalin Lukon verkkoon avauserässä. Sitä ennen KalPa oli onnistunut tasakentällisin Lukkoa vastaan runkosarjassa 27. marraskuuta kotikentällään.

IS-tähdet:

3 tähteä Mikael Ruohomaa, KalPa

2 tähteä Ville Vahalahti, Lukko

1 tähti Miika Koivisto, KalPa

Otteluseloste:

Lukon ja KalPan puolivälieräsarjan kolmas ottelu näytti jo taputetulta, kun Ville Vahalahti vei kotijoukkueen heti kolmannen erän alussa kahden 3–1-maalin johtoon.

KalPa kuitenkin nousi tasoihin Miika Koiviston ja Juuso Riikolan maaleilla. Joukkue kesti myöhemmin myös Riikolan polvitaklauksesta aiheutuneen viiden minuutin alivoiman.

Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi vierasjoukkueen Mikael Ruohomaa uransa ensimmäisellä pudotuspelimaalilla.

– Ilman muuta urani makein maali, Ruohomaa hehkutti.

– Tulosta pitää kunnioittaa. Voittomaali saattoi olla paitsio, mutta se oli tällä kertaa KalPan onni. Totuus on, että meidän olisi pitänyt pystyä pitämään 3–1-johtomme, Lukon päävalmentaja Risto Dufva kuittasi.

Lukko koki ottelussa myös pahan takaiskun, kun kaksi maalia viimeistellyt Vahalahti talutettiin pukukoppiin vaarattoman näköisen laitatilanteen jälkeen.

– Tutkitaan ennen kuin hutkitaan. Jos Vahalahti ei enää pelaa, ei hänen tasoisensa mies ole korvattavissa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että me lopettaisimme pudotuspelit tähän, Dufva sanaili.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?