SM-liiga

Sportille hävinneen HPK:n Arvonen: ”Syksy oli kosmetiikkaa”

Julkaistu:

SM-liiga
Vaasan Sport nappasi historiansa ensimmäisen liigavoiton Hämeenlinnan Pallokerhosta, joka hävisi 1–3.
Asetelma:

Molemmat pelaavat enää pelkästä kunniasta. HPK syöksyi jyrkkään alamäkeen helmikuun maaottelutauon jälkeen - eikä kurssi kääntynyt enää sen jälkeen. Sport kävi TPS:n ja Pelicansin edellä vielä tammikuun lopussa, mutta sen jälkeen nousijajoukkueen eväät loppuivat. Vaasalaisjoukkueen kausi on kuitenkin kunniakas jumbotilasta huolimatta.

Ratkaisu:

Puolustaja Jesse Väkelä iski liigauransa ensimmäisen maalin vahvan nousun jälkeen. HPK-vahti Juuse Saros pysäytti ensimmäisen laukauksen, mutta toinen yritys oli liikaa.

Erikoista:

Saros pelasi viimeisen miesten liigapelin kotiyleisön edessä ainakin tällä erää. Pohjois-Amerikka kutsuu Nashvillen varaamaa superlupausta.

IS-tähdet:

Jesse Väkelä, Sport 3

Hannu Toivonen, Sport 2

Charles Bertrand, Sport 1

Otteluseloste:

Sportin Jesse Väkelä, 19, teki uransa ensimmäisen liigamaalin. Väkelän rystyltä tekemä osuma oli myös voittomaali.

– Harvoin olemme olleet niin mankelissa kuin pelin alussa. Maalivahti Hannu Toivonen piti meidät pystyssä. Aloimme pelata 30 minuutin kohdalla. Hyvä ja tehokas loppu, sanoi Sportin valmentaja Tomek Valtonen.

Kultakypärä Charles Bertrand (2+0) oli Sportin tehomies. HPK:n maalivahti Juuse Saros esiintyi kotihallissaan luultavasti viimeistä kertaa pitkään aikaan liigakoitoksessa.

– Menimme alun hallinnan sumuun. Joukkue on tuolla tasolla, mitä sarjasijoitus osoittaa. Syksy oli kosmetiikkaa. Silloin ylisuoritimme, sanoi HPK:n valmentaja Pasi Arvonen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt