SM-liigan klassikkohetket: ”J***lauta - Jari Kurri!” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SM-liigan klassikkohetket: ”J***lauta - Jari Kurri!”

Jääkiekkoilun SM-liiga täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Sen kunniaksi liiga on teettänyt massiivisen Klassikkohetket-videosarjan, jossa esitellään 40 unohtumatonta hetkeä sarjan historiasta.

20.2.2015 14:53 | Päivitetty 23.2.2015 14:54

Kaudella 1994-1995 suomalainen kiekkoyleisö pääsi maistamaan harvinaista herkkua, kun NHL:n työsulku pani taalaliigan jäihin.

NHL:n tähdet lähtivät hakemaan pelipaikkoja ympäri Eurooppaa. Liigajäillä nähtiin ikimuistoisen kauden aikana 16 pelaajaa NHL:stä. Kirkkaimpina tähtinä tuikkivat Jokerien Teemu Selänne ja Jari Kurri, HIFK:n Christian Ruuttu ja Esa Tikkanen, Jyp HT:n Michael Nylander sekä Tapparan Theo Fleury.

- Oli aika upeata, että pojat valitsivat Suomen, Tapparan puolustajalegenda Timo Jutila kuvailee.

- Joka puolella hallit olivat täynnä. Ihmiset todella lähtivät juosten ja rynnäten peleihin. Se toi todella kovan värinän SM-liigaan.

Yleisön lisäksi työsulkukausi oli upeaa aikaa liigapelaajille. He pääsivät mittaamaan tasoaan illasta toiseen NHL:n huippuja ja nuoruuden idoleita vastaan.

- Olen sitä ikäluokkaa, joka katsoi nuorempana Kurrin pelejä VHS-nauhoilta. Gretzky syöttää ja Kurri vetää... Ja nyt Kurri oli pelaamassa minua vastaan. Jumalauta, Jari Kurri. Se oli pysäyttävä hetki, tunnelmoi HIFK:n legenda Mika Kortelainen.

- Pelaajillekin tuli sellainen olo, että nyt täytyy skarpata, että pysyy itsekin mukana. Se asetti erilaiset asenteet ja tavoitteet sille kaudelle, TPS:n puolustaja Petteri Nummelin muistelee.

SM-liigan 40 v. -juhlavuoden kunniaksi liiga on valikoinut 40 unohtumatonta klassikkohetkeä vuosien varrelta. Mikä on sinun mielestäsi liigan kaikkien aikojen unohtumattomin hetki? Äänestä suosikkiasi osoitteessa http://liiga.fi/klassikkohetket/

Uusi video julkaistaan IS:n verkkosivuilla joka arkipäivä. Sarjan viimeinen osa tulee julki perjantaina 20.3.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?