SM-liiga

Ville Nieminen lopettaa uransa

Julkaistu:

SM-LIIGA
Kaikella on aikansa, myös Stanley Cup -voittaja Ville Niemisen pelaajauralla. Maksimaalisen intohimoisesti ammattiinsa suhtautuva Nieminen jättää kaukalot kuluvan kauden jälkeen.
Rauman Lukon hyökkääjä vahvistaa asian Ilta-Sanomille.

– Joo, totta se on. Vedän viimeistä kevättä pelaajana, huhtikuussa 38 vuotta täyttävä Nieminen sanoo.

– Lopettamispäätökseni on kypsynyt kauden edetessä. Ei sitä tietenkään ole ollut helppo tehdä, koska rakastan kaikkea jääkiekkoon ja pelaajan ammattiin liittyvää. Se on antanut sisällön elämääni. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että olen jättänyt itsestäni kentälle lähes kaiken mahdollisen.

Kaksissa olympialaisissa nähty Nieminen joutui keskelle kohua viime keväänä, kun hän riitaantui Tapparan päävalmentajan Jukka Rautakorven kanssa kesken pudotuspelien. Kauden päätteeksi kohu vain yltyi, kun Tappara-ikoni ei saanut uutta sopimusta kasvattajaseuraansa. Hieman myöhemmin monipuolinen hyökkääjä siirtyi Lukkoon, jossa koki heti saavansa arvostusta osakseen.

– Viime kauden tapahtumat eivät paina tässä hetkessä. Sen henkisen tuskan olen jo moneen kertaan käsitellyt, Nieminen alleviivaa.

– Viihdyn erinomaisesti Lukossa. Tää on ollut hieno, nimenomaan ihmisen matka Raumalle. Totta kai, jäällä meillä riittää parannettavaa, myös itselläni. Tiedän, että pystyn vielä kiristämään ruuvia h-hetken eli pudotuspelien tullen.

Runkosarjan kakkospaikasta taistelevalle Lukolle Niemisen merkitys korostunee juuri ratkaisupeleissä.

– On selvää, etten aio vetää viimeisiä keikkojani kuset housussa!

Nieminen tunnetaan värikkäänä persoonana. Pohjattoman sanavalmis luonnonlapsi uskaltaa esiintyä aitona itsenään, ja se on tehnyt hänestä pidetyn hahmon julkisuudessa. Eikä hän ole lajin parista mihinkään katoamassa.

– Mitäkö seuraavaksi? Kyllä tässä ollaan suuntaamassa valmennukseen. Nieminen kertoo.

Hän suorittaa parhaillaan ammattivalmentajatutkintoa, pääasiassa lähiopiskeluna.

– Ihan ensimmäisenä haluan kasvaa ihmisenä ja oppia auttamaan pelaajaa, ”Nemo” painottaa.

– Mä uskon, että mulla on annettavaa valmentajana. Intohimosta homma ei ainakaan jää kiinni.

Nieminen pelasi SM-liigaa Tapparassa 1994-97, 2004-2005, 2008-2010 sekä 2012-2014. NHL:ssä Nieminen edusti Colorado Avalanchea, Pittsburgh Penguinsia, Chicago Blackhawksia, Calgary Flamesia, New York Rangersia, San Jose Sharksia ja St. Louis Bluesia. Lisäksi hän pelasi KHL:ssä Sibirin, Neftehimikin ja Dinamo Riikan paidassa sekä Ruotsissa Malmön ja Örebron riveissä.

Voimahyökkääjä voitti Stanley Cupin Coloradossa 2001. Leijona-paidassa hän juhli olympiahopeaa 2006 ja World Cupin kakkostilaa 2004. SM-liigassa hän on saavuttanut kaksi hopeaa, Tapparassa 2013 ja 2014.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt