HPK lisäsi Sportin tuskaa - SM-liiga - Ilta-Sanomat

HPK lisäsi Sportin tuskaa

Julkaistu: 17.2.2015 20:52

HPK:n maalivahti Juuse Saros pelasi toisen peräkkäisen nollapelin.

Asetelma:

Sport lähtee otteluun peräti seitsemän ottelun tappioputkessa, joten uskottavuuden ja runkosarjan lopun kannalta pelillä on vaasalaisryhmälle iso merkitys. Myös vierasjoukkue HPK on ollut alavireinen kolmella peräkkäisellä tappiollaan. HPK:lle ottelu on todella iso, sillä se taistelee vielä kynsin hampain säälipleijaripaikasta.

Ratkaisu:

Kotijoukkue Sport pelasi kaksi erää kauden huonointa peliään. Kolmannessa erässä vaasalaiset syttyivät takaa-ajoon, mutta HPK ratkaisi Henrik Koiviston karmean kiekonmenetyksen jälkeen.

Erikoista:

HPK-maalivahti Juuse Saros pelasi Kuparisaaressa toisen nollapelinsä putkeen. Marraskuun lopussa edellisen kerran Sportin nollannut Saros pääsi ottelussa perin helpolla.

Otteluseloste:

Sarjajumbo Vaasan Sport oli vain suupala pudotuspelipaikasta taistelevalle HPK:lle. Kun summeri Kuparisaaressa kolmannen erän päätteeksi soi, komeilivat tulostaululla numerot 4–0 hämeenlinnalaisille. Tappio oli Sportille jo kahdeksas perättäinen.

Ottelun voittomaaliksi jäi kesken kauden Jokereista siirtyneen Santeri Saaren täysosuma jo ottelun kolmannella peliminuutilla. Kolmannessa erässä HPK kaunisteli neljän minuutin aikana loppunumeroita vielä Heikki Liedeksen, Marek Viedenskyn ja Juha Koiviston maaleilla.

– Kyllä me pelaamme vielä keväällä pleijareissa, kertoili voittomaalin laukonut Saari.

Kotijoukkueen aneemisuutta kuvastaa hyvin se, että vaikka joukkue pääsi kahdessa ensimmäisessä erässä pelaamaan kahdeksan minuuttia ylivoimalla, se ei saanut kertaakaan kunnon ylivoimakuviota kuntoon. Lisäksi vieraitten maalissa pelannut Juuso Saros oli ohittamaton.

Joukkueet ovat nyt kohdanneet kauden aikana kolme kertaa ja jokainen ottelu on päättynyt HPK:n voittoon. Viimeiseen pudotuspelipaikkaan HPK:lla on vielä matkaa neljä pistettä.

IS-tähdet:

3 tähteä: Santeri Saari, HPK

2 tähteä: Juuse Saros, HPK

1 tähti: Heikki Liedes, HPK

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?