TPS:n 13 tappion putki päättyi – jätti myös jumbosijan - SM-liiga - Ilta-Sanomat

TPS:n 13 tappion putki päättyi – jätti myös jumbosijan

Ottelun varsinainen peliaika ja jatkoaika olivat maalittomat. Voitto ratkesi rangaistuslaukauskisassa, kun Elias Karvonen onnistui ratkaisevassa yrityksessä.

12.2.2015 21:03

Asetelma: HPK metsästää ahnaasti pudotuspelipaikkaa ja tarvitsee kipeästi lisäpisteitä noustakseen kymmenen parhaan joukkoon. Hengettömän Lahden-vierailun jälkeen on pakkovoiton paikka. Kautensa jo paketoinut TPS on iso arvoitus kaikissa lopuissa runkosarjaotteluissa. Paineeton olotila voi tuoda otteisiin vaarallista rentoutta tai sitten pelaaminen muuttuu löysäksi pelailuksi. Tämä tuo oman haasteensa vastustajille.

Ratkaisu: TPS:n juniorihyökkääjä Elias Karvonen päästi yleisön kahden ja puolen tunnin piinasta ratkaisemalla rankkarikilpailun viidennessä parissa.

Erikoista: TPS on tuskaillut ilman kolmen pisteen voittoa peräti 22 ottelua putkeen. Täysi potti heltisi viimeksi Kuopiosta 29. marraskuuta.

Kahden pisteen voiton myötä TPS jätti samalla jumbosijan, sillä se nousi tasapisteisiin Sportin kanssa. Kummallakin joukkueella on yhtä monta kolmen pisteen voittoa. Näin paremmuus ratkaistaan maalierolla, joka on TPS:llä tällä hetkellä parempi. Pudotuspelipaikasta taisteleva Hämeenlinnan Pallokerho olisi tarvinnut kipeästi lisäpisteitä

TPS:n Elias Karvonen, 20, teki ratkaisumaalin kauden yhdeksännessä pelissään.

–Meillä on ollut viime viikot sitoutunut ryhmä. Meillä on paljon yhden maalin tappiota, mutta nyt onnistuimme rankkareissa. Olemme olleet kovassa ryöpytyksessä, sanoi TPS:n valmentaja Miika Elomo.

TPS:n maalivahti Aleksander Georgiev venyi 37 pelastuksella uransa ensimmäiseen nollapeliin liigassa. Kerhon vahti Juuse Saros torjui 19 kertaa.

–Oli kahden huippuvahdin ilta, Elomo kehaisi.

HPK:n valmentaja Pasi Arvoselle TPS:n ote ei tullut yllätyksenä.

–Meidän maalinteon tuska näkyi kovana, Arvonen sanoi.

IS-tähdet

Aleksander Georgiev, TPS 3

Elias Karvonen, TPS 2

Juuse Saros, HPK 1

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?