SM-liiga

SaiPa voitti vihdoin Lahdessa

Julkaistu:

SM-LIIGA
SaiPa oli edellisen kerran voittanut Pelicansin Lahdessa 2010.
Asetelma: Pelicans sai itseluottamusta edellisen pelin 3–0-voitosta HPK:ta vastaan. Miten lahtelaiset käsittelevät tilanteen? Vaarana on liika intoilu, ja sitä kautta virheet omalla kenttäpuoliskolla. SaiPa tulee alun todennäköisesti maltilla kytäten vastaiskupaikkoja. Nihkeä voitto TPS:stä jätti parannettavaa, eikä Lahdessa haluta menettää yhtään ylimääräistä pistettä. Vieraiden maalilla pelaa yllättäen Andreas Bernard, mikä tuo mausteensa otteluun. Voisiko tämä liittyä siihen, ettei SaiPa ole voittanut Lahdessa sitten vuoden 2010? Jotain on pakko yrittää. Oma lukunsa on SaiPan useisiin kärkipelaajiin yhdistetyt siirtohuhut. Vaikuttavatko ne pelaajien otteisiin?

Ratkaisu: SaiPa tuli peliin huonosti valmistautuneena, mutta kokosi rivinsä Pelicansin avauserässä hylätyn maalin jälkeen. Ilman ryhdistäytymistä pisteet olisivat todennäköisesti jääneet Lahteen. Jatkoajalla Pelicans nukahti ja jätti voittomaalin iskeneen Matti Järvisen vartioimatta maalinsa eteen.

Erikoista: Pelicansin ja SaiPan pitäisi tuntea toistensa pelitavat ulkoa. Joukkueet pelasivat nimittäin jo kauden seitsemännen kamppailun vastakkain. SaiPa ei ollut voittanut Lahdessa sitten vuoden 2010, mutta vihdoin kirous raukesi.

Espoon Bluesista tälle kaudelle SaiPaan siirtynyt sentteri Matti Järvinen, 25, päästi lappeenrantalaiset Lahden piinasta.

SaiPan peräkkäisten tappioiden suma Pelicansin vieraana ei ehtinyt sentään viiden vuoden ikään, kun Järvinen laukoi joukkueelle jatkoaikavoiton 3-2.

–Minultahan tämä onnistuu. Lahti ei ole ollut minulle mikään paha paikka. Bluesin junnuilla voitimme täällä muistaakseni aina ja miehissäkin yleensä, virnisti Järvinen kauden kahdeksannen maalinsa jälkeen.

Järvinen sai nauttia voittomaalissa Dave Spinan ärhäkän karvaamisen tuloksista. Muhkeat tehopisteet 8+11 takonut Järvinen on pelannut Spinan ja Chad Raun välissä kakkosketjussa, kun aiemmin kultakypärää kantanut David McIntyre on ollut useamman pelin ajan sairauslomalla.

Pelicansin pisteen takuumies oli molemmat maalit tehnyt Joel Mustonen, 22. Mustonen on pelannut vain hieman yli puolet kauden otteluista, mutta tehnyt silti kymmenen maalia.

–SaiPan liike ja aggressiivisuus saivat meidät kaksi erää pahoihin ongelmiin, myönsi lahtelaisvalmentaja Tomi Lämsä.

IS-tähdet:

3 Joel Mustonen, Pelicans

2 Matti Järvinen, SaiPa

1 Brian Salcido, SaiPa

Tulospalvelu: Pelicans - SaiPa 12.2.2015 18.30

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt