SM-liiga

”Mitään selityksiä ei ole”

Julkaistu: , Päivitetty:

SM-liiga
TPS:n kujanjuoksu on karua katsottavaa, eikä päävalmentaja Miika Elomolla ole vastauksia vaikeisiin kysymyksiin.
Asetelma:

Sarjan toiseksi viimeiselle sijalle romahtaneelle TPS:lle on edessä tärkeä kolmen pelin viikko. Suuria organisaatiomuutoksia kokenut turkulaisjoukkue yrittää pyristellä vielä pudotuspeleihin, joten se tarvitsee kipeästi pisteitä tulevista otteluistaan. Ennakkosuosikki KalPa on kaapinut viimeisestä viidestä pelistään kolme voittoa.

Ratkaisu:

TPS aloitti pelin surkealla peli-ilmeellä ja KalPa ratkaisi pelin ensimmäisen 15 minuutin aikana. Vierasjoukkue tulitti kolme maalia Teemu Lassilan taakse, ja TPS vaipui synkkyyteen.

Erikoista:

Molemmat joukkueet kokivat ikävän menetyksen. Ensin KalPan Joonas Lyytinen loukkaantui Otto Karvisen taklauksen vuoksi, ja myöhemmin TPS:n Lauri Tukonen loukkasi itensä ikävästi taklaustilanteessa. Lyytinen sai polveensa pahan vamman, ja Tukonen puolestaan kärsii rannevammasta.

Otteluseloste: TPS-KalPa 0-5

TPS on jäänyt jo niin kauas jääkiekkoliigan pudotuspelipaikasta, että sillä oli lähes pakkovoiton paikka KalPaa vastaan tiistaina.

Turkuun saapunut KalPa luisteli kuitenkin alusta alkaen karkuun ja jatkoi 5–0-voittoon. Keltapaidat painoivat kuin pikajuna TPS:n mustan paikallisjunan ohi.

Jukka Voutilainen, Janne Kolehmainen ja vasta 17-vuotias Jonne Tammela tekivät avauserässä 3–0 antamatta TPS:n maalivahdille Teemu Lassilalle mitään mahdollisuuksia.

Loppuajaksi TPS:n maaliin tuli Aleksander Georgiev.

Jatkossa KalPa tyytyi pitämään pelin hallussaan. Tammela teki kuitenkin vielä toisen osuman. Maalivahti Samu Perhonen sai harvinaisen helpon nollapelin tililleen.

- Pidimme pitkän palaverin Sport-tappion jälkeen ja se tuntui auttaneen. Hyvä startti ja sen jälkeen järkevää pelaamista loppuun. Nuoren Jonne Tammelan nostaminen taas pelaavaan kokoonpanoon tuotti hienon tuloksen, tuumi KalPan valmentaja Pekka Virta.

TPS:n päävalmentajalla Miika Elomolla sen sijaan sanat olivat vähissä.

- Jonkun täytyy tässä vastata, mutta mitään selittelyjä ei ole. Peli oli ohi 15 minuutissa ja sillä siisti, Elomo tokaisi.

IS-tähdet:

3 tähteä: Jonne Tammela, KalPa

2 tähteä: Michal Birner, KalPa

1 tähti: Mikael Ruohomaa, KalPa

Tilastot:

TPS–KalPa 0–5 (0–3, 0–0, 0–2)

1. erä: 6.08 Jukka Voutilainen (Mikael Ruohomaa) 0–1 yv, 8.39 Janne Kolehmainen (Arttu Ilomäki-Juha Tarkkanen) 0–2 vt, 15.23 Jonne Tammela (Michal Birner-Veli-Matti Vittasmäki) 0–3.

Jäähyt: 5.43 Otto Karvinen TPS 2 min.

2. erä: Maaliton.

Jäähyt: 39.57 Ryan Lasch TPS 2 min, 39.57 Jussi Timonen KalPa 2 min.

3. erä: 51.24 Jonne Tammela (Arttu Ilomäki-Michal Birner) 0–4, 56.16 Michal Birner (Miika Koivisto-Mikael Ruohomaa) 0–5 yv.

Jäähyt: 55.52 Jakub Nakladal TPS 2+20 min, 55.52 Jakub Nakladal TPS 5 min, 55.52 Jukka Voutilainen KalPa 2 min.

Jäähyt yhteensä: TPS 3x2 min, Jakub Nakladal 5 min + PRK (20 min)=31 min, KalPa 2x2 min=4 min

Torjunnat: Teemu Lassila TPS 6+0+0=6, Alexander Georgiev TPS 1+3+15=19, Samu Perhonen KalPa 4+8+4=16.

Yleisöä: 3819

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt