SM-liiga

Hussolla kramppasi - Lankinen paikkasi upeasti

Julkaistu:

SM-LIIGA
HIFK ponnahti komeasti SM-liigan piikkipaikalle, kun se kaatoi Turussa TPS:n jatkoajalla Thomas Nykoppin osumalla 3-2. Voittomarssin takuumiehinä olivat maalivahdit Ville Husso ja Kevin Lankinen.
Husso pyöri maalissaan kuin kumiukko reilut kaksi erää, kunnes jalat kramppasivat kahden Tepsin maalin jälkeen pahasti. Husso luisteli Lauri Tukosen iskemän tasoitusosuman jälkeen vaihtoon ja Lankinen tuli tilalle.

- Nesteytykset menivät vissiin Kipperin (maalivahtivalmentaja Miikka Kiprusoff) johdolla pieleen siellä nuorten MM-kisoissa, virnisteli HIFK:n luotsi Antti Törmänen pelin jälkeen.

Mies vaihtui, mutta taso säilyi. Lankinen pääsi heti mukaan peliin, eikä joutunut antautumaan pelissä kertaakaan.

- Hyvällä itseluottamuksella menin maaliin. Matsit ovat menneet hyvin, joten luottavaisin mielin olin, Lankinen myhäili.

- Veskarivalmentaja Jan Lundell sanoi, että nauti ja pidä hauskaa siellä jäällä. No mä sitten nautin!

Husso kertoi, ettei ollut vielä täysin palautunut MM-kisamatkasta.

- Vähän se vielä painaa. Viime yönä sain nukuttua jo ihan hyvin, mutta sitä ennen ei uni oikein reissun jälkeen kunnolla yöllä tullut.

Erinomaisessa vireessä oleville veskareille riittää taatusti töistä jatkossakin, sillä HIFK pelaa tammikuun aikana peräti 15 matsia.

- Näytöistähän se on kiinni, kumpi torjuu. Valmentajat sitten päättävät, Lankinen pyöritteli.

TPS:n tilanne sarjan hännillä alkaa olla entistä vaikeampi. Kymppipaikalle on matkaa jo seitsemän pistettä ja sijoitus sarjassa on 12:s.

Päävalmentaja Miika Elomon usko ei kuitenkaan horju.

- Olen tyytyväinen ilmeeseen. Tässä virassa täytyy olla rehellinen, eikä ilmeessä ole mitään moitittavaa. Jos näin jatketaan, voittoja tulee vääjäämättä. Kiekkojumalat olivat tänään HIFK:lle suosiollisia, mutta he ovat sen ansainneet, Elomo totesi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt