SM-liiga

Nyt on TPS:ssä rahaa – miljoonäärimiehille lisää valtaa

Julkaistu:

SM-LIIGA
HC TPS Turku Oy:n omistussuhteissa on tapahtunut muutoksia.
Kaksi toissa vuonna eniten tienannutta suomalaista, Supercell-peliyhtiön perustajat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja ovat Ilta-Sanomien tietojen mukaan kasvattaneet omistusosuuttaan Turun Palloseuran edustusjoukkuetoimintaa hallinnoivasta HC TPS Turku Oy:stä.

Huippumenestyneen Supercellin toimitusjohtaja Paananen osti VMP Group -yhtiön sekä sen perustajan Mauno Savolaisen TPS-osakkeet ja on nyt seuran suurin yksityinen omistaja. Hän istuu myös HC TPS Turku Oy:n hallituksessa.

Kodisojan osakepotti on yhä merkittävästi pienempi. Hän osti äskettäin TPS:n jäsenyhdistyksen Tepsiläiset ry:n puheenjohtajan Eero Wallinin osakkeet. Ilta-Sanomien tietojen mukaan osakekauppojen euromäärät eivät olleet erityisen mittavia.

HC TPS:n pääomistaja on yhä Turun Palloseuran säätiö.

Sekä Paananen että Kodisoja ovat syntyjään varsinaissuomalaisia. Paananen Piikkiöstä, Kodisoja Turusta. Paananen tienasi toissa vuonna yhteensä liki 170 miljoonaa euroa, ja Kodisoja vieläkin enemmän, hieman yli 170 miljoonaa.

TPS on ollut kuluvalla sesongilla urheilullisesti SM-liigan suurin pettymys. Kovin odotuksin kauteen lähtenyt joukkue tarpoo sarjan toiseksi viimeisenä. Taloudellisesti seuralla on kuitenkin sujunut viime vuosina hyvin, sillä osakeyhtiön neljä edellistä tilikautta ovat olleet voitollisia.

Edit. klo 18.58: Korjattu ensimmäinen lause muotoon toissa vuonna. Ei viime vuonna.

Edit. klo 19.16: HC TPS Turku Oy, ei HC TPS Oy

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt