SM-liiga

Ässien valmentaja tylytti omaa pelaajaansa – Tapparan kakkosvahti loisti

Julkaistu:

SM-liiga
Ässien ja Tapparan välinen ottelu oli maanantaina kuuma koitos.
Asetelma: Molemmille joukkueille ottelu on härkäviikon ensimmäinen. Molemmat pelaavat viikon aikana neljä ottelua. Ässät koki menetyksen aivan viime hetkillä kun maalipörssin ykkösmies Eero Elo joutui jäämään ottelusta pois sairastelun vuoksi. Maalin suulla nähdään viimeksi lokakuussa pelannut Rasmus Rinne. Tappara on voittanut joukkueiden kauden kaksi koitosta, miten käy tänään?

Ratkaisu: Ässien liike ja tahtotila oli illan ottelussa parempi. Jääkiekko on kuitenkin maalintekopeli minkä osoitti Jan-Mikael Järvinen joka vei ottelun jatkoajalle. Jatkoajalla Tapparan voiton ratkaisi Teemu Aalto reilun minuutin pelin jälkeen.

Erikoista: Ennen illan ottelua Tapparan Dominik Hrachovina oli torjunut maalin suulla vain yhdeksän minuuttia tällä liigakaudella. Tänään hän pelasi Juha Metsolan loukkaannuttua reilut 45 minuuttia. Hrachovinan ilta oli loistava, hän torjui yhteensä 23 kiekkoa eikä päästänyt yhtään kiekkoa selkänsä taakse.

IS-tähdet:

*** Teemu Aalto, Tappara

** Dominik Hrachovina, Tappara

* Rasmus Rinne, Ässät

Ässien ja Tapparan välinen ottelu oli maanantaina kuuma koitos. Se päättyi jatkoajalla Tapparan 2–1-voittoon, kun vierailijoiden Teemu Aalto tuikkasi ratkaisun.

Ensimmäisessä erässä nähtiin eniten erikoisia tapahtumia. Tapparan maalivahti Juha Metsola ja hyökkääjä Jere Karjalainen loukkaantuivat.

Metsola loukkasi päänsä, kun Ässien Tuomas Huhtanen ajoi kovaa maalille, ja hänen polvensa osui tamperelaisten ykkösmaalivahtia päähän.

Karjalaisen taklasi pukukopin puolelle patapaitojen Garrett Stafford, ja tilanteesta tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus.

– Meidän kavereilla pyörivät silmät päässä kuin flipperipallot, eivätkä heidän ilmeensä paljoa värähtäneet, Tapparan käskijä Jussi Tapola totesi.

– Varsinkin Karjalaisen taklauksessa tuomio oli mielestäni liian pieni. Siinä oli selvästi tahallinen vahingoittamisyritys.

Ässien käskijä Pekka Rautakallio oli virkaveljensä kanssa samoilla linjoilla ja antoi palaa yhdysvaltalaista puolustajaansa kohtaan, joka ei kyseisen tilanteen jälkeen enää jäälle päässyt.

– Hän ei ansainnut sen jälkeen enää minuuttiakaan peliaikaa. Tuollaiset teot eivät kuulu tähän lajiin, eivätkä minun tai Ässien filosofiaan, Rautakallio tylytti.

Tulospalvelu: Liiga 05.01.2015
Tulospalvelu: SM-Liiga sarjataulukko

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt