SM-liiga

Esa Lindell ratkaisi jatkoajalla Ässille pisteet Vaasasta

Julkaistu:

SM-liiga
Myös Sportilla oli tilaisuus kääntää ottelu edukseen varsinaisella peliajalla.
Asetelma:

Vuoden viimeinen ottelu. Ässät keikkuu lähellä suoraa pudotuspelipaikkaa, kun taas Sportilla matkaa ensimmäiseen pudotuspelipaikkaan on 14 pistettä. Vaasalaisilla on vielä mahdollisuus pudotuspeleihin, mutta voittoja täytyisi kevätkaudella tulla huomattavasti syksyä enemmän. Sport on ennen ottelua kolmen ottelun tappioputkessa, kun taas Ässät on hyvässä vireessa ja on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä. Ässien kokoonpano on elänyt hiukan nuorten MM-kisojen vuoksi ja mukana ovat Mikael Saha ja TUTO-laina Oskari Lehtinen.

Ratkaisu:

Ottelussa kummallakin joukkueella oli hetkensä laittaa peli pakettiin jo varsinaisella peliajalla. Ottelu ratkesi kuitenkin vasta jatkoajalla Esa Lindellin komeaan osumaan, johon Antti Kerälä antoi mainion syötön.

Erikoista:

Avauserän maalintekijät eivät olleet niitä perinteisiä tehomiehiä..Ottelun avausmaalista vastasi liigauransa ensimmäisen maalin viimeistellyt Ässien Oskari Lehtinen ja Sportin tasoihin toi puolustaja Ari Gröndahl, joka on kunnostautunut kauden aikana pääasiassa tehotilaston miinuspisteiden muodossa.

Otteluseloste:

Vaasan Sportin maalivahdin Hannu Toivosen torjunnat eivät tuoneet kotijoukkueelle jääkiekkoliigassa kuin yhden sarjapisteen, kun Ässät voitti jatkoajalla 2–1.

Ässien puolustaja Esa Lindell pisti laatan Antti Kerälän nappisyötöstä ohi maalin oikeaan yläkulmaan, joten voitto matkasi parisataa kilometriä etelämmäksi Poriin.

Ässät teki ensimmäisen maalinsa jo pelin ensimmäisellä minuutilla. Turun Tovereista nuorten MM-kisojen ajaksi lainattu Oskari Lehtinen ampui Juha Kiilholman tarjoileman kiekon ohi Toivosen.

Sportin puolustaja Ari Gröndahl onnistui vielä samassa erässä tasoituksellaan huudattamaan Kuparisaaren kolme- ja puolituhantista yleisöä. Kummallakin joukkueella oli mahdollisuus tehdä avauserässä enemmänkin maaleja.

Sportin Toivoselle kirjattiin kolmannessa erässä 18 torjuntaa ja koko ottelussa peräti 41.

Ässien avausmaalin laukonut Oskari Lehtinen pelasi kauden toisen liigaottelunsa ja oli iloinen onnistuttuaan maalinteossa.

– Onhan se selvä asia, että vauhti Mestiksessä on verkkaisempaa kuin liigassa, lainamies Lehtinen sanoi.

IS-tähdet:

3 tähteä: Esa Lindell, Ässät

2 tähteä: Hannu Toivonen, Sport

1 tähti: Oskari Lehtinen, Ässät

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt