SM-liiga

Tarjolla vuoden viimeinen liigaherkku – kaksi huippukamppailua

Julkaistu:

SM-liiga
Helsingin IFK–Kalevan Pallo ja Rauman Lukko–JYP ovat vuoden viimeisen SM-liigaottelukierroksen kohokohdat.
Kotimainen miesten jääkiekon pääsarja päättää syyskautensa komealla – joskin harvinaislaatuisella – täydellä ottelukierroksella.

Päähuomio on syytä suunnata Helsinkiin ja Raumalle, joissa pelataan kärkikamppailut. Viime aikoina ehkä jopa sarjan vakuuttavinta peliä pelannut HIFK majailee kolmantena sarjapisteen edellä sen tämäniltaista vastustajaa KalPaa. Pääkaupungissa on luvassa kiekolliseen pelaamiseen painuttava näytös, sillä kumpikin haluaa kontrolloida ottelujaan kontrolloimalla pelivälinettä. HIFK todennäköisesti satsaa alkuun ja vauhtiin, kun taas vieraat pyrkinevät rauhoittamaan mittelön tempoa kiekottelulla. Isännillä on erinomainen mahdollisuus rykäistä eroa KalPaan, sillä kuopiolaisten vakiokokoonpanosta puuttuu eri syistä liki kymmenen pelaajaa.

Raumalla taas päästäneen todistamaan aivan toisentyyppistä huippujääkiekkoa. Lukko ja JYP tunnetaan eritoten kiekottoman pelaamisen erikoisjoukkoina. Kumpikin kääntää kiekonriistot nopeasti hyökkäyksiksi, viivelähtöjä ei juurikaan nähdä ja kiekkokontrollia syntyy lähinnä hyökkäysalueella kulmapelaamisen ja kaksinkamppailemisen ansiosta. Ottelu on tärkeä varsinkin Lukolle, jolla on JYPin kukistamalla mahdollisuus ponnistaa alavireisestä lippuvuodesta huolimatta kevätkauteen herkullisista asemista. Tappio sarjakakkoselle puolestaan tietäisi pientä railoa sarjakärkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt