SM-liiga

HIFK nousi sisulla voittoon

Julkaistu:

JYP-HIFK 4-5 rl.
JYP karkasi kotihallissaan kahden maalin johtoon, mutta HIFK kiri lopussa ohi.
ASETELMA: JYP lähtee kamppailuun kolmen ottelun voittoputkessa. Kotijoukkueen avainpelaajista poissa ovat Mikko Mäenpää, Mikko Viitanen ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelaava Juuso Ikonen. Myös HIFK on hiljalleen rynnistänyt kohti liigan kärkikahinoita ja eroa sarjakakkosena majailevaan JYPiin on vain yksi piste. Edellisissä liigakamppailuissaan HIFK kukisti Sportin ja Ilveksen. HIFK:n riveistä nuorten MM-kisoissa ovat ykkösvahti Ville Husso sekä venäläistaituri Nikolai Goldobin.

RATKAISU: Sekavan avauserän jälkeen JYP lisäsi höyryä toisessa erässä, jonka aikana se vei peliä suvereenisti. Päätöserään kotijoukkue pääsi kahden maalin johtoasemassa, mutta se ei riittänyt kolmeen pisteeseeen. HIFK:n väkevä loppukiri venytti ottelun jatkoajalle. Lopulta voittomaalikisassa ratkaisijaksi nousi HIFK:n Joonas Rask.

ERIKOISTA: JYPin 20-vuotias sentteri Henri Kanninen ei ollut tehnyt ennen illan ottelua vielä ainuttakaan liigamaalia. Helsinkiläisiä vastaan Kanninen nousi kuitenkin JYPin hahmoksi, kun uransa ensimmäistä liigasesonkia pelaava hyökkääjä niittasi kaksi maalia. Hattutemppuunkin oli aineksia, mutta nuorukaisen viimeistelyssä oli vielä terävöitettävää.

IS-TÄHDET:

Toni Söderholm HIFK ***

Henri Kanninen JYP **

Joonas Rask HIFK *

Otteluseloste

Helsingin IFK nousi komeaan voittoon lauantain liigakierroksella Jyväskylässä, kun JYP kaatui voittolaukauskisan jälkeen maalein 5-4.

Avauserässä HIFK oli hyvällä jalalla liikkeellä ja pääsi johtoon Lauri Taipaluksen osumalla. JYPin Henri Kanninen kuitenkin löi ottelun tasoihin uransa ensimmäisellä liigamaalilla.

Toisessa erässä JYPin hurrikaani pyöri HIFK:n päädyssä ja kotijoukkue iski kolmesti, kun maalinteossa onnistuivat Mikko Kalteva, Kanninen toistamiseen sekä Tuomas Pihlman. HIFK pysyi pelissä mukana Juuso Puustisen osumalla.

Päätöserässä JYP notkahti ja HIFK nousi tasoihin Joonas Raskin sekä Tomas Zaborskyn osumilla. HIFK:n sankariksi nousi rankkareissa ainoana onnistunut hyökkääjätaituri Rask.

- Päätöserän nousu lämmittää mieltä. Moni ei tässä hallissa ole pystynyt voittamaan, HIFK-luotsi Antti Törmänen summasi.

- Veikkailin jo ennen peliä, että poteroissa ei paljon kyttäillä ja näin juuri tapahtui. Tämä oli hienoa jääkiekkoviihdettä. Ainakin yleisö sai mitä halusi, virkaveli Marko Virtanen totesi.

Tulospalvelu: SM-Liiga sarjataulukko

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt