SM-liiga

Videotuomarit: Tässä on HIFK:n uusi brändi - "Vain käsilaukut puuttuvat"

Julkaistu:

videotuomarit
Iso paha HIFK. Aina sattuu ja tapahtuu. Brändilätkää. Kivikovat ja polleat stadilaiset. Kaikki edellä mainittu on viimeinkin historiaa, sillä HIFK:lle on vuosien kipuilun jälkeen syntynyt uusi brändi.
Sen voisi kiteyttää näin:

Pelit voitetaan, tappelut hävitään, ja halli on kuin hautuumaa.

Tämän viikon Videotuomarit-lähetyksessä kerrotaan, millainen on nyky-HIFK. Mistä joukkue luopunut, mihin panostanut ja mitä valinnoilla on saavutettu ja menetetty.

- Tuloksellisesti HIFK:lla menee hyvin, mutta ei tuo porukka yhtään tappelua voita. Vain käsilaukut puuttuvat, kun HIFK tappelee, sanoo Vesa Rantanen ja viittaa viime viikonvaihteen tapahtumiin, joissa Espoon Blues hävisi pelin, mutta pyyhki lopussa HIFK:lla pöytää rähinäosastolla.

Kyseessä ei ole sattuma. HIFK on strategisten valintojen seurauksena rakentanut joukkueen, jossa fyysinen ulottuvuus on vain urheilullinen. Kovuus ja lihanleikkauskyky on vaihdettu pelaavuuteen, liikkuvuuteen ja kykyyn toteuttaa tasapainoista, tiivistä lätkää.

Antti Törmäsen luotsaama joukkue pelaa hyvää jääkiekkoa. Sen ansiosta HIFK voittaa pelejä, mutta hinta on kova:

Hallissa ei ole tunnelmaa. HIFK on menettämässä auraansa myös maakunnissa: yhä harvemmalla on syy vihata HIFK:ta, koska he eivät tee mitään kyseenalaista. He eivät ole enää se lauma korskeita ja ylimielisiä stadilaisia, jota on tultu katsomaan matkankin päästä.

Törmäsen aikakausi on siirtämässä HIFK:n lopullisesti pois vanhoilta juuriltaan. Brändi on nyt muuttunut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt