SM-liiga

Tappara sortui tehottomuuteen

Julkaistu:

SM-liiga
Unisesti vierasottelun aloittanut Tappara nousi kuskin paikalle ottelun aikana, mutta joutui taipumaan HPK:lle jatkoajalla 2-3.
Asetelma: SM-liigassa ja CHL:ssä yhteensä kuusi peräkkäistä tappiota kärsinyt Tappara ei ole voittanut vielä kertaakaan marraskuussa. Kirvesrintojen yhdeksän ottelun voittoputki katkesi, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran Tampereella. HPK ei ole loistanut pelillisesti, mutta saalistanut pisteitä pitkälti huippuvireisen maalivahtinsa Juuse Saroksen torjuntojen ansiosta.

Ratkaisu: Tappara loi riittävästi maalintekotilanteita, mutta oli tehoton viimeistelemään. Muuten pitkälti purjeessa ollut puolustaja Petteri Nikkilä pääsi rankaisemaan tamperelaisia jatkoajalla vastahyökkäyksen päätteeksi.

Erikoista: Norjasta Tapparaan värvätty puolustaja Alexander Bonsaksen ja nuori puolustaja Otto Rauhala tekivät uransa ensimmäiset maalit SM-liigassa.

IS-tähdet:
*** Olli Palola, Tappara
** Juuse Saros, HPK
* Juha Metsola, Tappara


Tapparan valmentaja Jussi Tapola uskoo seurajohdon luottamukseen, vaikka tamperelaisryhmä hävisi jo seitsemännen ottelun putkeen Liigassa. HPK:n Petteri Nikkilä ratkaisi kotivoiton jatkoajalla. HPK voitti 3-2.

- Ei ole ollut mitään sellaista, ettei ole luottamusta. Ei ole tullut mieleenkään, ettei olisi luottamusta, vakuutti Tapola ääni väristen.

- Olemme eläneet vaikeita aikoja. Se heijastuu pelin lähtöihin epävarmuuksina ja sekaannuksina, Tapola arvioi.

Tappara paransi onnettoman alun jälkeen, mutta joukkue ei pystynyt voittoon henkisen tilan takia.

- Olimme onnekkaita. Aloitimme ottelun erittäin hyvin, mutta kuorma rupesi nousemaan Antti Bruunin kympin aikana. Myös lopussa jouduimme nykimään, sanoi HPK:n valmentaja Pasi Arvonen.

Tapparan nuori Otto Rauhala ja norjalainen Alexander Bonsaksen tekivät uransa ensimmäisen liigamaalin. Bonsaksen debytoi muuten hyvin, mutta todisti lopussa lähietäisyydeltä ratkaisua.

HPK-Tappara ja. 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0)

1. erä: 4.07 Eero Somervuori (Craig Schira-Ville Järveläinen) 1-0, 9.03 Joonas Vihko (Eetu-Ville Arkiomaa-Tuomas Vänttinen) 2-0, 12.48 Otto Rauhala (Teddy Da costa-Jarkko Malinen) 2-1.
Jäähyt: 16.36 Antti Erkinjuntti Tappara 2 min, 18.18 Markus Kankaanperä Tappara 2 min.
2. erä: 30.23 Alexander Bonsaksen (Olli Palola-Pekka Jormakka) 2-2 yv.
Jäähyt: 25.51 Aleksi Laakso HPK 2 min, 29.53 Antti Bruun HPK 2+10 min.
3. erä: Maaliton.
4. erä: 1.23 Petteri Nikkilä (Juuso Vainio-Eero Somervuori) 3-2.
Jäähyt yhteensä: HPK 2x2 min, Antti Bruun 10 min=14 min, Tappara 2x2 min=4 min
Torjunnat: Juuse Saros HPK 4+11+8+0 =23, Juha Metsola Tappara 6+12+9+0=27.
Yleisöä: 3 378.


Tulospalvelu: Liiga 25.11.2014

Tulospalvelu: SM-Liiga 14/15 sarjataulukko

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt