SM-liiga

Tällä SM-liigan pelaajalla on tukka takana ja tulevaisuus edessä

Julkaistu:

Ilveksen kuuman nuorisovitjan laitahyökkääjänä viilettävä Roope Hintz on kiinnostavimpia ituja, joita SM-liigassa kasvaa juuri tällä hetkellä.
Vain 17-vuotias Hintz on esiintynyt syksyn liigajäillä miehekkäästi pitkät hiukset hulmuten. Hän on uskaltanut pelata ja näyttänyt kykynsä reagoida muuttuviin pelitilanteisiin terävästi.

Hintz johtaa tulokkaiden pistepörssiä saldolla 3+6=9 pisteen erolla HIFK:n kohuhankintaan Nikolai Goldobiniin. Hintz pääsee jahtaamaan tehopisteitä perjantaina, kun vahvavireinen Ilves kohtaa kotonaan sarjajumbo Sportin.

Eikö takatukkien ajan pitänyt olla jo ohi?

- Minulla ei ole pelkästään takatukka, vaan hiukseni ovat muutenkin aika pitkät. Olen pitänyt tällaisia hiuksia vuoden päivät. Tyyliin ei liity mitään taka-ajatusta.

Mikä on ollut parasta tässä kaudessa?

- Että on tullut onnistumisia ja olen päässyt kunnolla liigarinkiin. Kesällä ajattelin, että yritän ottaa paikan joukkueesta. Ainakin tähän asti on mennyt hyvin.

Oletko ollut tyytyväinen tehokkuuteesi maalintekopaikoissa?

- Olisin voinut laittaa enemmän maaleja, kun on ollut niin paljon paikkoja. Eiköhän niitä maaleja tule lisää kauden aikana.

Sinulla oli huippupaikkoja Tapparaa vastaan aivan kauden alussa. Jäivätkö maalit tekemättä hätäilyn vai huonon tuurin vuoksi?

- Liian suuri hätä siinä oli. Sen jälkeiset pelit ovat antaneet itseluottamusta. On erilaista pelata, kun ei ole jänskää siinä päällä. Hyvä itseluottamus on iso asia.

Mitkä ovat henkilökohtaiset tavoitteesi tällä kaudella?

- 20-vuotiaiden MM-kisat ja draft ”änäriin”. Haluan olla koko kauden liigajoukkueessa ja yritän auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. Toki myös omat tehopisteet ovat tärkeitä.

Pelasit kaudella 2012-13 juniorisarjassa Yhdysvalloissa. Mitä lähdit sieltä hakemaan ja mitä jäi käteen?

-  Opin, että millaista se on siellä. Kokemus oli hieno: pienissä kaukaloissa peli oli fyysisempää kuin täällä. Fysiikkaani ja fyysistä pelaamista pitää vielä kehittää. Ja sitä, että olen koko ajan sisällä pelissä.

- Kouluakin piti käydä. Se ei oikein lähtenyt, kun opinnot piti hoitaa yksin netissä. Minulla oli englannin opettaja kolme kertaa viikossa jäähallilla aamutreenien jälkeen.

Oletko ajanut Ilveksen treeneihin mopoautolla?

- Joo. Onneksi kelit eivät ole olleet pahat. Enää viisi viikkoa, niin auto vaihtuu isompaan.

Miksi valitsit pienenä Ilveksen?

- Koska isoveli (Miiko) meni Ilvekseen. Tuskin vaihdan koskaan Tapparaan.

Kohtaatte lauantaina Tapparan ja ennen sitä perjantaina Sportin. Miten takaatte, että ajatukset eivät karkaa paikallisvääntöön jo ennen aikojaan?

- Keskitymme perjantaina vain otteluun Sportia vastaan. Alamme latautua vasta lauantaiaamuna Tapparan kohtaamiseen. Ajatusten pitäminen tässä hetkessä ei ole haastavaa.

Kumpi on parempi pelaaja Nikolai Goldobin vai sinä?

- Kuka? En osaa vastata. Se varmaan. En ole muita pelejä varmaan seurannut.

Kummasta tulee parempi pelaaja?
- En tiedä... kai se on katsojan silmässä?

Hetkinen. Itseluottamuksesi piti olla huipussaan...

- Kyllä, mutta silti pitää olla nöyrä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt