SM-liiga

Pysyykö tähtipelaaja Hämeenlinnassa? – ”Vaikeaa tulee olemaan”

Julkaistu:

SM-liiga
Onko Hämeen tämän hetken puhutuimmalla pelaajalla ja HPK:lla yhteistä tulevaisuutta?
SM-liiga elää vasta syyskautta, mutta ensi kauden kokoonpanojen rakennustyömailla ei levätä.

Yksi työmaa kuhisee Hämeenlinnan Pallokerhon toimistolla, jossa pohditaan erityisesti yhtä kysymystä: miten Jesse Saarinen saataisiin pysymään kaupungissa myös tämän kauden jälkeenkin?

Saarisen syksy on ollut fantastinen. HPK:n kultakypärä on nikkaroinut 17 otteluun 22 tehopistettä. Tämä fakta oikeuttaa koko SM-liigan pistepörssin kolmanteen sijaan.

Ja mikä oleellisinta, Saarisen pelaamisesta hehkuu selkeä nousujohteisuus. Kyseessä ei ole vain ruska-ajan värikäs tehopiikki.

Syksyisen kylmä tosiasia on kuitenkin se, että 29-vuotiaan keskushyökkääjän sopimus HPK:n kanssa päättyy kuitenkin tähän kauteen.

Miten saatte sorvattua Saarisen kanssa jatkosopimuksen, HPK:n pelaajakoordinaattori Janne Laukkanen?

– No, kyllä tässä projekti on sen suhteen päällä. Meidän kannalta fakta on kuitenkin se, että vaikeaa tulee olemaan, Laukkanen miettii.

Syy moiseen?

– No, varmaan arvaatkin sen syyn. Kyllähän meidän seuran taloudelliset rajat tulevat jossain vaiheessa vastaan. Emme voi varmastikaan lyödä Saarisen pöytään sitä kaikista kovinta euromäärää. Kynsin ja hampain haluamme hänet kuitenkin joukkueessamme pitää, se on selvä asia.

Ilmeisesti syyskauden perusteella puhutaan tuntuvasta palkankorotuksesta, jotta HPK ja Saarinen pääsisivät elämään yhteistä tulevaisuutta?

– Tuohonkin tiedät jo vastauksen. Näissä asioissa täytyy aina pitää mielessä myös pelaajan ja hänen agenttinsa intressit. Toivottavasti haluamme samoja asioita.

Entä todelliseksi ”kultasormeksi” osoittautuneen päävalmentaja Pasi Arvosen jatkosopimus? Hänenkin lappunsa päättyy tähän kauteen.

– Totta. Koko valmennusryhmän sopimukset päättyvät tähän kauteen. Kyllä me heidänkin tilanteestaan tiedotamme heti, kun on kerrottavaa. Aikataulussa ollaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt