SM-liiga

Ilveksen maalivahti Juha Järvenpää liekeissä

Julkaistu:

SM-liiga
Ilveksen maalivahti Juha Järvenpää torjui kaiken ja jätti SaiPan nollille.
Asetelma:
SaiPan pelaaminen on viime aikoina ollut hankalaa. Peli ei ole kestänyt paketissa täyttä peliaikaa, mutta joukkue on kuitenkin pystynyt kaapimaan pisteitä sieltä ja täältä. SaiPan täytyy saada oma peruspelaamisensa kuntoon 60 minuutin ajaksi jotta pistesaalis karttuisi. Ilveksen kausi ei lähtenyt ruusuisesti käyntiin, mutta ajoittain kone osoittaa käynnistymisen merkkejä. Ilves saa otteluun uuden 1-sentterin, viime kaudella Lukossa esiintyneen Steven Zalewskin. Onko Zalewskista Ilveksen lopulliseksi herättäjäksi?

Ratkaisu:
Juha Järvenpää oli Ilveksen maalilla kuin muuri. Tolpat ja ylärima olivat hänen parhaita kavereitaan, Ilveksen tarkkoja puolustajia väheksymättä.

Erikoista:
Ilveksen puolustaja Saku Salmela vei Ilveksen 0-1-johtoon uransa ensimmäisellä liigamaalilla. Salmelan ensimmäinen maali ei ollut rumimmasta päästä - upea lämäri takaylänurkkaan.

Otteluseloste

Ilves yllätti lappeenrantalaisyleisön ja SaiPan ottamalla 3-0-voiton jääkiekkoliigan pelissä perjantaina. Tamperelaisten voitontekijänä oli maalivahti Juha Järvenpää, joka torjui SaiPan varmoilta näyttäneet maalintekopaikatkin. Järvenpää torjui kaikkiaan 32 kertaa.

Ilves pelasi kärsivällisesti ja puolusti uhrautuvasti koko ottelun. Maalinteon aloitti Saku Salmela liigauransa avausosumalla. Päätöserässä Vojtech Polak iski ratkaisevan 2-0:n ja viimeisen teki tyhjiin Eero Savilahti.

Ilveksen Martti Järventie ylsi kymmenentenä pelaajana 800.
SM-liigaotteluun, ja voitto maistui konkaripuolustajalle.

- On ainakin jotain muisteltavaa, kun sitten joskus näitä otteluja muistelee. Kyllä tämä voitto niihin miellyttävimpiin kokemuksiin uralla kuuluu. Joskin on nähty paljon muutakin. Tässä ottelussa pystyttiin puolustamaan hyvin ja pidettiin SaiPa pihdeissä.

Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola antoi joukkueelle tunnustusta. Ilves ajeli torstai-iltana bussilla Oulusta Lappeenrantaan.

- Ollaan istuttu viiden vuorokauden aikana noin vuorokausi bussissa ja pystyttiin hyvin valmistautumaan vielä tähänkin otteluun.

IS-tähdet

3 tähteä: Juha Järvenpää, Ilves
2 tähteä: Saku Salmela, Ilves
1 täht i:   Jussi Markkanen, SaiPa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt