Superlupaus palaamassa KalPaan, tshekkivahvistus jää joukkueeseen

Julkaistu:

SM-liiga
Suomalaisen jääkiekkoilun kirkkaimpiin lupauksiin lukeutuva Kasperi Kapanen on Ilta-Sanomien tietojen mukaan palaamassa Kalevan Palloon.
Myös Kasperi Kapasen korvaajaksi alun perin pestattu Tomas Kubalik jää Kuopioon.

Kapanen, 18, on NHL:n suurseuran Pittsburgh Penguinsin ykkösvaraus menneeltä kesältä. Hän on alkusyksyn tavoitellut paikkaa Pingviinien kokoonpanosta ja esiintynyt edukseen, mutta Ilta-Sanomien tietojen mukaan nuorukaista kehotettiin eilen matkustamaan takaisin Suomeen.

Laitahyökkääjällä on voimassa olevan sopimus KalPan kanssa, ja on ollut koko ajan selvää, että hän palaa kuluvaksi kaudeksi kasvattajaseuraansa, mikäli NHL-unelma ei vielä toteudu. Nyt paluu on erittäin todennäköinen. Asia virallistuu torstaiyöhön mennessä.

Kapanen on vielä tällä hetkellä Helsingissä matkalla Pohjois-Amerikasta Pohjois-Savoon, mutta kotiutuu Kuopioon illalla.

KalPa korvasi syyskuussa Pittsburghiin lähteneen superlupauksen tshekkiläisellä Tomas Kubalikilla, jonka sopimuksessa on seuran purkuoptio, mikäli Kapanen palaa ennen NHL-kauden alkamista SM-liigaan. Ilta-Sanomien tietojen mukaan KalPa ei käytä optiotaan, vaan pitää hyvin onnistuneen laitahyökkääjän riveissään. Kookas Kubalik on kauhonut yhdeksässä liigaottelussa kahdeksan tehopistettä.

Kapanen ja Pittsburgh solmivat kesällä kolmevuotisen NHL:n tulokassopimuksen, joka pysyy voimassa, vaikka hän palaisikin täksi kaudeksi Suomeen.