Video: JYPin kotitaika pitää - nyt kaatui Blues

JYP oi ole hävinnyt tällä kaudella yhtään ottelua Hippoksella.

4.10.2014 20:32 | Päivitetty 4.10.2014 20:42

ASETELMA: JYP janoaa lauantain Blues-ottelusta jo viidettä peräkkäistä kotivoittoaan. Hurrikaaniryhmä ei ole tällä kaudella kokenut Hippoksella vielä yhtään pistemenetystä. Vieraissa on ollut kuitenkin nihkeää. Viimeksi JYP hävisi torstaina Turussa, kun turkulaiset puristivat päätöserässä maalin voittoon. JYPin puolustusosastolta puuttuu Blues-ottelussa kaksi avainhahmoa, kun Mikot Mäenpää ja Kalteva ovat loukkaantuneina vielä muutaman viikon. Blues saapuu Jyväskylään perjantaina hankittu kauden ensimmäinen vierasvoitto (Tappara 3–1) vyöllään. Huippuvireinen Kai Kantola iski myös Tapparaa vastaan maalin, eikä hän ole tällä kaudella jäänyt kuin yhdessä ottelussa maaleitta. Bluesin takalinjoilla toista otteluaan pelaa Petr Zamorsky, joka valittiin viime kaudella Tshekin liigan parhaaksi puolustajaksi.

RATKAISU: JYPin aktiivinen liike oli liikaa väsyneen oloisella Blues-ryhmälle. Kotijoukkue iski kakkoserässä kaksi yv-osumaa, mikä ratkaisi ottelun.

ERIKOISTA: Vasta viidennen liigapelinsä pelannut Valtteri Kemiläinen, 23, on aloittanut liigauransa vakuuttavasti. JYP-pakki iski Bluesia vastaan hurjat tehot: 1+3.

IS-TÄHDET

*** Valtteri Kemiläinen JYP** Juuso Ikonen JYP* Markus Hännikäinen JYP

OTTELUSELOSTE

JYP jatkoi kotivoittojen sarjaansa jääkiekon Liigassa lauantaina, kun Blues kellistyi ehjän 60 minuutin esityksen jälkeen maalein 5-1.JYP on nyt voittanut kaikki viisi kotiotteluaan, mutta hävinnyt vieraskentällä neljästi.

Kotijoukkueen sankariksi nousi nuori puolustaja Valtteri Kemiläinen, joka paukautti ottelussa liigauransa ensimmäisen maalin. Kemiläinen merkkautti muhkeat tehot 1+3.

- Joskus on hyvä päivä ja joskus on huono päivä. Nyt sattui se hyvä päivä. Vähän toki tuuriakin oli maalissa, kun veto ei lähtenyt yhtään sinne, mihin oli tarkoitus laukoa. Loistava ja ehjä 60-minuuttinen koko joukkueelta, taiston avausmaalin iskenyt Kemiläinen sanoi.

Miro Aaltonen toi Bluesin tasoihin ensimmäisen erän lopussa, mutta JYP ratkoi kamppailun toisessa erässä. Ylivoimalla onnistuivat Juuso Ikonen ja Anssi Löfman.

Kolmannessa erässä Blues painoi kovasti päälle, mutta erän lopussa Darryl Boyce ja Markus Hännikäinen katkaisivat vieraiden selkärangan.

- Numerot eivät ihan kerro koko totuutta. Avauserässä oltiin vähän liikkeessä jäljessä, mutta koko ajan mentiin parempaan päin. Tavallaan ei voi olla kovin pettynyt, jos joukkue pelaa hyvin, mutta häviää, Bluesin valmentaja Jyrki Aho summasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?