SM-liiga

Entinen huippulupaus avasi liigauran nollapelillä!

Julkaistu: , Päivitetty:

SM-liiga
Samu Perhonen debytoi liigajäillä komeasti. Edmonton Oilersin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2011 torjui KalPalle 1-0-voiton SaiPasta.
KalPa-SaiPa 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Asetelma: Joukkueet kohtasivat jo liiga-avauksessa ja KalPa oli tuolloin selvästi parempi. Nyt SaiPa johtaa liigaa ja lappeenrantalaisilla on muutenkin loistava sauma katkaista kuopiolaisten kotivoittojen putki. Ykkösvahti Eero Kilpeläinen on sivussa ja Samu Perhonen tekee KalPa-debyyttinsä.

Ratkaisu: Antti Halosen laukaus upposi kuin upposikin onnekkaasti lähes tyhjään SaiPa-maaliin toisessa erässä. Piste oli puolustajalle kauden ensimmäinen. SaiPa ei saanut kiekkoa tolppaa lähemmäksi. Nuori Samu Perhonen joutui KalPa-maalille ykkösvahti Eero Kilpeläisen loukkaannuttua aamujäillä. Lähes parimetrisen maalivahdin liigaura alkoi komeasti nollapelillä.

Erikoista: Ensimmäisen erän aikana Niiralan montussa kuulutettiin auton rekisterinumero ja omistajaa pyydettiin siirtymään auton luokse. Auto oli nimittäin palanut parkkipaikalla!

Otteluseloste:

Yksi ainoa maali riitti KalPalle voittoon jääkiekkoliigan ottelussa tiistaina Kuopiossa. Kotijoukkue kukisti lappeenrantalaisen vieraansa SaiPan jalkapallolukemin 1-0. Voitto oli KalPalle syksyn toinen SaiPasta.

- KalPa oli todella vahva puolustuspelaamisessa, emmekä oikein päässeet maalipaikoille, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen tiivisti ratkaisun.

Antti Halonen viimeisteli ottelun ainoan maalin ampumalla kaukaa KalPalle 1-0, kun toista erää oli pelattu runsaat kahdeksan ja puoli minuuttia. Maali oli Haloselle kauden ensimmäinen. Syöttöpisteille pääsivät Toni Hyvärinen ja Janne Keränen.

KalPan maalivahtina debytoi Samu Perhonen, joka selvisi ensimmäisestä liigaottelustaan hyvin. Hän tuurasi aamuharjoituksissa loukkaantunutta Eero Kilpeläistä. Nollapelin pelanneelle Perhoselle kirjattiin 16 torjuntaa.

- Olen iloinen, että nuori maalivahti pääsi hyvin kyytiin mukaan, KalPa-luotsi Pekka Virta sanoi.

Katsomossa oli jälleen väljää, sillä yleisöä oli vain 2 972. Tämä oli toinen kerta tänä syksynä, kun KalPan kotiottelussa oli alle kolmetuhatta katsojaa.

IS-tähdet:

*** Samu Perhonen, KalPa
** Antti Halonen, KalPa
* Jussi Markkanen, SaiPa