SM-liiga: Nyt se on varmaa: SM-liiga laajenee ja KooKoo nousee - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Nyt se on varmaa: SM-liiga laajenee ja KooKoo nousee

Ilta-Sanomien tietojen mukaan SM-liigan lisenssitoimikunta hyväksyy tänään KooKoon liigalisenssihakemuksen.

KooKoo nousee liigaan.

30.9.2014 9:38 | Päivitetty 30.9.2014 10:08

Kouvolalaiset nousevat ensi syksynä miesten jääkiekon kotimaiseen pääsarjaan 15. seuraksi. Asia tiedotetaan virallisesti tänä iltana tai huomenna.

Lisenssitoimikunta pyrki alun perin päättämään KooKoon kohtalosta jo eilen, mutta lykkäsi ensin kokoustamistaan ja lopulta ratkaisun tällä päivällä. Instanssi on kuitenkin jo todennut, ettei mestisseuran nousulle ole esteitä. Olosuhteet ovat liigatasoa ja taloudellinen suunnitelma uskottava. Lisäksi asiaan vaikuttaa Ilta-Sanomien tietojen mukaan Vaasan Sportin nostaminen. SM-liiga Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Rannisto totesi jo helmikuussa, että KooKoo hävisi silloin nousukilvan vasta kalkkiviivoilla.

SM-liiga Oy ja Suomen jääkiekkoliitto sopivat viime joulukuussa, että liigakarsinnat korvataan lisenssijärjestelmällä, jossa toiseksi korkeimman sarjatason Mestiksen mestari voi anoa pääsarjalisenssiä. Mikäli se myönnetään, seura nousee liigaan yhden kauden siirtymäajan jälkeen.

Niinpä viime kevään mestismestari KooKoo pomppaa sarjaporrasta ylemmäksi vasta ensi syksynä.

Liigan lisenssitoimikunnan muodostavat Oulun Kärppien puheenjohtaja Tommi Virkkunen, SM-liiga Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Rannisto, Hämeenlinnan Pallokerhon toimitusjohtaja Risto Korpela, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sekä jääkiekkosäätiön hallituksen jäsen Reijo Paajanen.

Vuonna 1965 perustettu KooKoo pelasi edelliset ja toistaiseksi ainoat pääsarjakautensa vuosina 1987–1990. Viimekeväinen kulta on sen ainoa mestismestaruus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?