Nämä joukkueet raivoavat toisensa väsyksiin

Saimaan Pallo ja JYP saattavat tuhota toistensa menestymismahdollisuudet.

Jussi Markkanen

21.3.2014 6:16

Pudotuspeleissä jää usein liian vähäiselle huomiolle ottelusarjojen rasituksen vaikutus joukkueen lopullisiin menestysmahdollisuuksiin. SaiPa–JYP-puolivälieräottelusarjassa se seikka on ilmeinen.

Kaksikko on siksi tasaväkinen, että kohtaamisesta muodostunee neljästä otteluparista raastavin. Molemmat vieläpä perustavat pelaamisensa painokkaasti hyvään liikkumiseen. Kamppailujen fyysinen kuorma ei synny niinkään kuluttavasta kaksinkamppailemisesta, vaan enemmänkin jatkuvasta, raa’asta luistelemisesta. Kumpikin pyrkii kiekottomanakin aktiivisuuteen.

Toisiinsa verrattuna SaiPan ja JYPin vahvuudet ovat erilaiset. Lappeenrantalaisilla on nimettömämpi pelaajisto, mutta kiinteämpi pelitapa. Jyväskyläläisillä taas taitavammat yksilöt, mutta hatarampi pelitapa. Vaikka molempien runkosarjan loppusijoitukset vakuuttavat, kumpikaan ei pääse pudotuspeleihin kauden parhaassa vireessään. SaiPan toistaiseksi ylväin lento nähtiin syyskaudella, JYP puolestaan loisti erityisesti vuodenvaihteessa.

Toki pudotuspelit sytyttävät joukkueen kuin joukkueen.

Viime vuosina dynastiaa lähentelevää menestystä saavuttaneet keskisuomalaiset eivät ole tällä sesongilla olleet totutun kaltainen kyborgi. Debytanttipäävalmentaja Marko Virtanen lähti kehittämään omiensa kiekollista pelaamista, mutta tiivis kiekoton joukkuepelaaminen alkoi sen seurauksena rakoilla. JYPillä on enemmän rutiinia, mutta SaiPalla enemmän raikkautta ja nälkää.

Seuraa heitä

SaiPa, Jussi Markkanen, maalivahti Osaomistaja ja ykkösmaalivahti on joukkueensa henkinen johtaja sekä tärkein yksilö. Palannut tällä kaudella vakuuttavasti SM-liigaan. Oli muiden saipalaisten tapaan parhaimmillaan syksyllä. Nyt tarvitaan sitä tasoa uudelleen. Maalivahtien kaksintaistelu ratkaisee tässä otteluparissa korostetun paljon, ja vastapäädyssä seisoo tiukka haastaja Tuomas Tarkki.

JYP, Eric Perrin, keskushyökkääjä Stanley Cup -voittaja, Suomen mestari, ykköskeskushyökkääjä, kapteeni, isä ja johtaja. Aloitti kauden verkkaisesti ja lämpeni hitaasti, mutta kuntokäyrä on kohonnut yhtä matkaa kevätauringon kanssa. Vuosi sitten kerosiini loppui ratkaisevassa vaiheessa. Ehkä hidas alku tarkoittaa nyt vauhdikasta loppua.

Jatkoon: SaiPa

Kaikki SM-liigan ottelut ovat nähtävissä maksua vastaan ruutu.fi -palvelussa, josta löytyvät myös maalikoosteet ja muut videoherkut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?