Leimu päätti HIFK:n kauden ja Peltosen uran

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

SM-liiga
Lahden Pelicans on edennyt SM-liigan puolivälieriin.
Asetelma:
Ääritasaisen otteluparin toinen näytös. Pelicans otti ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan lauantaina kotonaan. HIFK pelaa kotikaukalossa veitsi kurkulla.

Ratkaisu:
Pelicansin kurinalainen ja tiivis viisikkopeli tylsytti HIFK:n. Jere Myllyniemi oli maalillaan loistava. Jatkoerässä Pelicansin voittomaalin iski siniviivalaukauksella Juha Leimu.

Erikoista:
Nordenskiöldinkadun jäähallissa ei ollut pudotuspelitunnelmasta tietoakaan. Sunnuntaikirkkoa muistuttanut ottelutapahtuma keräsi lehtereille vain 5621 katsojaa.


IS-tähdet

*** Jere Myllyniemi, Pelicans
** Ville Husso, HIFK
* Juha Leimu, Pelicans

Otteluseloste

Pelicans kaatoi Helsingissä HIFK:n 2-1. Jatkoajalla syntyneen voittomaalin teki puolustaja Juha Leimu. Pelicans eteni jatkoon voitoin 2-0.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 23.19, kun Juha-Pekka Pietilä ohitti HIFK:n maalivahdin Ville Husson tulisella siniviivalaukauksella.

Juuso Puustinen toi HIFK-leiriin toivoa tasoittamalla pelin kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

Helsinkiläisten kesäloma alkoi kuitenkin ajassa 64.50. Leimun lavasta nähty osuma syntyi avausmaalin tavoin siniviivalta.

- HIFK:lla oli puolenkymmentä hyvää maalipaikkaa. HIFK oli vahva, ehdottomasti, ei epäilystäkään. Hyvä ja rehti sarja oli, mutta vähän varovainen. Paras kolmesta ottelusta -sarja on niin erilainen kuin paras seitsemästä, Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta kertoi STT:lle.

Pelicansin voitto päätti myös HIFK-kapteeni Ville Peltosen pitkän ja maineikkaan uran.

- Ei ansaittu enempää. Tämä kertoo kauden ja joukkueen tasosta, Peltonen kiteytti.

Peltosellakin oli sauma pari kertaa viimeistelyyn, mutta läpiajokaan ei tuonut tulosta. Peltonen ehti jo runkosarjan lopussa paljastaa, että hän päättää peliuransa tähän kauteen.

- Eihän tästä mikään paras maku jäänyt. Kuitenkin aina pelataan siitä, että päästäisiin nostelemaan pyttyä. Mutta se maalin tekeminen sieltä maalin edestä...maalit tehdään maalin edestä, Peltonen harmitteli.

Pelicansin jatkopaikka tietää sitä, että SM-liigan puolivälierissä ei pelaa tällä kaudella yhtään helsinkiläisjoukkuetta. Jokerit putosi tänään jatkosta häviämällä HPK:lle maalein 2-3.

HIFK-Pelicans 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)


1. erä: Maaliton.
Jäähyt: 5.13 Juhani Tyrväinen P 2 min, 9.19 Matti Kuparinen H 2 min, 14.03 Daniel Fernholm H 2 min.
2. erä: 23.19 Juha-Pekka Pietilä (Oskari Korpikari-Pavel Rosa) 0-1.
Jäähyt: 24.30 Henri Laurila P 2 min, 29.35 Juuso Puustinen H 2 min, 30.43 Timo Pärssinen P 2 min, 35.37 Iiro Pakarinen H 2 min.
3. erä: 52.29 Puustinen (Corey Elkins-Ville Peltonen) 1-1.
Jäähyt: 46.35 Pietilä P 2 min.
1. jatkoerä: 64.50 Juha Leimu (Tyler Redenbach) 1-2.
Jäähyt: -.
Jäähyt yhteensä: HIFK 4x2 min=8 min, Pelicans 4x2 min=8 min.
Torjunnat: Ville Husso H 11+0+3+2=16, Jere Myllyniemi P 13+12+10+0=35.
Tuomarit: Timo Favorin-Anssi Salonen (Pasi Nieminen-Joonas Saha).
Yleisöä 5 621.


Urheilusanomat analysoi jokaisen SM-liigaottelun Sisäpiiri-palvelussa. Urheilusanomien tilaajana voit kirjautua Sisäpiiri-palveluun tästä.

Sisäpiirissä voit myös lukea Urheilusanomien viikkolehden digitaalisena, pääset lehtiarkistoon sekä saat käyttöösi ainutlaatuisen Pelivihjeet-palvelun.

Jos et ole Urheilusanomien tilaaja, voit kokeilla palvelua
kuukauden ajan yhdellä eurolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt