SM-liiga

Kolppasen hörppäys kävi kalliiksi Ilvekselle

Julkaistu:

SM-LIIGA
Tampereen Ilveksen pudotuspelipaikka jääkiekkoliigassa ei varmistunut vielä lauantaina. Ilves hävisi kotikaukalossaan Espoon Bluesille maalein 2-4.
Asetelma: Todellinen kuuden pisteen ottelu. Blues seitsemäntenä, Ilves kymmenentenä ja eroa vain kolme pistettä. Molemmilla vielä mahdollisuus kuuden joukkoon. Ottelu alkaa HPK:n johtaessa Hämeenlinnassa 3-0. Tämä kasaa paineita etenkin Ilveksen niskaan. Vastakkain pistepörssin kärki Michael Keränen ja seitsemäs Tommi Huhtala.

Ratkaisu
: Ilveksen luottomaalivahti Ville Kolppasen romahtaminen antoi Bluesille kolmen maalin etumatkan.

Erikoista
: Ville Kolppanen imaisi Mikko Kuukan alivoimalla, omasta päästä laukoman 0-3-maalin helpolla tavalla.

Ilves on liigassa viimeisellä villi kortti -kierrokselle oikeuttavalla paikalla eli kymmenentenä, kun pelaamatta on vielä kaksi runkosarjakierrosta. Hämeenlinnan Pallokerho on Ilvestä vain kolme pistettä jäljessä.

Espoolaiset ratkaisivat pelin edukseen toisessa erässä, kun joukkue karkasi siinä 3-0-johtoon. Ottelun voittomaaliksi jääneen Bluesin 3-0-johtomaalin puolustaja Mikko Kuukka ampui oman siniviivan takaa alivoimalla. Maali meni todella helposti Ilves-vahti Ville Kolppasen selän taakse.

- Ansaitsimme johtomme ja voittomme toisessa erässä. Päätöserässä Ilves tuli kahdella ylivoimamaalilla lähes rinnalle, mutta pelasimme ottelun lopun fiksusti, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho arvioi.

IS-tähdet:

Kim Hirschovits, Blues 3
Sami Sandell, Ilves 2
Tommi Huhtala, Blues 1


Kolmannessa erässä tupsukorvat kovaan kiriin piiskannut Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola kehui auliisti espoolaisyhdistelmää.

- Blues on hyvä joukkue. Se puolusti hyvin. Heti alusta alkaen se sai meidät kovan paineen alle, Tuokkola sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt