SM-liiga

HIFK vei ikuisen Stadin herruuden

Julkaistu: , Päivitetty:

Talviklassikko
Helsingin IFK on voittanut Jokerit 2-1 joukkueiden historian viimeisessä SM-liigan runkosarjan ottelussa.

Asetelma

Talviklassikon panoksena Stadin lopullinen herruus. Kaikkien aikojen tilastossa voitot runkosarjassa Jokerien ja HIFK:n välillä ovat tasan 105-105.

Ratkaisu

Voittomaali oli kentän parhaan pelaajan, Juuso Puustisen käsialaa. Puustinen hassutti läpiajon päätteeksi Jokerien maalivahdin Timo Niemen.

Erikoista

Kolmas Talviklassikko ei kiinnostanut yleisöä kahden edellisen tapaan, vaikka tarjolla oli lopullinen voitto rakkaasta paikalliskilpailijasta. Olympiastadionille olisi mahtunut vielä yhden Hartwall Arenan verran yleisöä.

IS-tähdet:

*** Juuso Puustinen, HIFK
** Jere Karalahti, Jokerit
* Oscar Eklund, HIFK

Otteluseloste:

Maalittoman avauserän jälkeen Jokerit otti tahtipuikon haltuunsa. Ensin Jere Karalahti pääsi tulittamaan toisen erän alussa, mutta tolppa pelasti HIFK:n ja sen maalivahdin Ville Husson takaiskulta. 

Jokerit siirtyi johtoon ajassa 36.03, kun Steve Moses näytti huimaa yksilötaitoaan. Hän riisti kiekon kulmauksessa, harhautti kaksi HIFK-pelaajaa, kiersi Husson ja laittoi kiekon rystyltä tyhjään maaliin.

Päätöserässä HIFK tuli kuitenkin rinnalle ja ohi. Ensin iski Oscar Eklund ja heti perään kultakypärää kantanut Juuso Puustinen. HIFK:n maalit syntyivät 51 sekunnin välein (46.22-47.13).

Jokerit haki lopussa vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta HIFK:n viisikko kesti vyörytyksen.

HIFK:n 2-1-voitto tiesi sitä, että joukkue siirtyi keskinäisissä kohtaamisissa johtoon 106-105. Jatkossa joukkueet eivät enää kohtaa SM-liigassa, sillä Jokerit siirtyy ensi kaudella pelaamaan Itä-Euroopan jääkiekkoliigaan KHL:ään.


Urheilusanomat analysoi jokaisen SM-liigaottelun Sisäpiiri-palvelussa. Urheilusanomien tilaajana voit kirjautua Sisäpiiri-palveluun tästä.

Sisäpiirissä voit myös lukea Urheilusanomien viikkolehden digitaalisena, pääset lehtiarkistoon sekä saat käyttöösi ainutlaatuisen Pelivihjeet-palvelun.

Jos et ole Urheilusanomien tilaaja, voit kokeilla palvelua
kuukauden ajan yhdellä eurolla.

Ota kantaa

Jäätkö kaipaamaan Stadin derbyjä?

Kyllä 53% En 47%
Ääniä yhteensä 9957

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt