SM-liiga

Esa Pirneksen siirron taustalla katkera rahariita: "Seura toimi selkäni takana"

Julkaistu:

Kärppien riveihin siirtynyt Esa Pirnes ajautui erimielisyyksiin AIK:n seurajohdon kanssa, uutisoi ruotsalaislehti Aftonbladet.
Pirnes jätti karsintasarjaan valmistautuvan AIK:n yllättäen tällä viikolla ja siirtyi loppukaudeksi kasvattajaseuraansa Oulun Kärppiin.

Aftonbladetin mukaan siirron taustalla on sotkuinen rahariita.

Pirnes ei saanut lehden mukaan sopimukseen kirjattuja eläkemaksuja ajallaan. Seuran mukaan maksut olivat rästissä vain kahdesti, kun taas Pirneksen mukaan hän ei ollut saanut saataviaan kolmeen ja puoleen kuukauteen.

- 20. tammikuuta huomasin, ettei seura ollut maksanut maksuja kolmeen ja puoleen kuukauteen. Olin shokissa, sillä kukaan ei sanonut minulle asiasta mitään.

- Seura toimi selkäni takana, Pirnes sanoi Aftonbladetin haastattelussa.

Pirnes sai myöhemmin vain osan rästissä olevista maksuista.

AIK:n toimitusjohtajan Peter Birathin mukaan osapuolet olivat sopineet suullisesti, että Pirnes jatkaa seurassa loppukauden, vaikka taustalla oli viivästyneitä maksuongelmia.

- Luulin, että pääsimme yhteisymmärrykseen Esan ja hänen agenttinsa kanssa siitä, kuinka hoidamme asian. Olen pettynyt, että hän teki näin joukkuekavereilleen, tilitti Birath.

- Sopimuksen purkaminen oli kova päätös. Olin kuitenkin huolissani tulevaisuudestani, Pirnes sanoi.

- En olisi halunnut, että tämä päättyy näin. Tämä on urani 18:s kauteni ja vasta ensimmäinen kerta, kun lähden seurasta kesken kauden. Pelaan nyt pienemmällä palkalla Kärpissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt